Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Oh jee: één op de zeven mensen heeft ruzie met vrienden of familieleden over corona

Oh jee: één op de zeven mensen heeft ruzie met vrienden of familieleden over corona

Oh jee: één op de zeven mensen heeft ruzie met vrienden of familieleden over corona

We raken maar niet uitgepraat over de coronacrisis die al bijna twee jaar gaande is. Soms kom je in een flinke discussie over corona terecht met vrienden of familie, wat heftige gevolgen kan hebben. EenVandaag zocht uit hoeveel en waarom mensen ruzie maken over corona. En de resultaten zijn best schokkend. 

Ruzie maken over corona

Programma EenVandaag deed onderzoek naar hoeveel en waarom mensen ruziën en discussiëren over corona. Aan het onderzoek deden 31.000 mensen mee. Volgens EenVandaag discussieert meer dan de helft van de mensen (59%) wel eens met vrienden en familie over corona en het coronabeleid. Het is heel normaal om een goede discussie hierover te hebben, maar bij sommige mensen loopt het uit de hand.

Één op de zeven mensen heeft echt flinke ruzie met vrienden of familieleden over corona. En zoals je misschien wel zou verwachten, ontstaan de meeste ruzies tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Deze twee groepen kunnen flink met elkaar botsen, omdat ze maar weinig begrip hebben voor elkaars overtuigingen. De ruzies lopen uiteen van pittige discussies tot het daadwerkelijk verbreken van het contact.

Lees ook
Alies groeide op als Jehova’s getuige, maar valt op vrouwen: ‘Voor mijn familie ben ik verloren’

Ongevaccineerden versus gevaccineerden

Zo’n 70 procent van de gevaccineerden heeft totaal geen begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren. Gevaccineerde mensen vinden veelal dat de huidige lockdown en beperkingen de schuld zijn van de ongevaccineerden. Een deel van de deelnemers heeft het contact verbroken met een familielid. Dit kwam vaak door meningsverschillen en familieleden zich niet aan de coronamaatregelen hielden of complottheorieën deelden. Hierdoor kwamen de relaties onder druk te staan, wat leidde tot ruzies die niet meer werden bijgelegd.

Ruim 70 procent van de ongevaccineerden voelt zich niet begrepen door mensen die wel zijn gevaccineerd. Ongevaccineerden vinden het zelf heel belangrijk dat iedereen eigen keuzes kan maken. Het weigeren van de vaccinatie is echter niet zonder gevolgen. Sommige ongevaccineerde mensen mogen hierdoor niet meer op bezoek komen bij familieleden of vrienden, die wel gevaccineerd zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: Getty Images