Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Geniet nog maar even van je droge wandeling: vanaf déze dag gaat het deze week regenen

Geniet nog maar even van je droge wandeling: vanaf déze dag gaat het deze week regenen

Geniet nog maar even van je droge wandeling: vanaf déze dag gaat het deze week regenen

Van schaatsen op natuurijs naar een stralend voorproefje op de lente: wat zijn we verwend een paar weekenden geleden. Helaas is het inmiddels een tikkeltje minder warm én ligt er weer regen op de loer. En het duurt niet lang meer tot je gewapend met een paraplu de deur uit moet.

Na zonneschijn komt regen

De afgelopen tijd hebben we heel wat momenten mogen genieten van de zon en was het uit de wind heerlijk vertoeven. Toch moeten we het binnenkort weer met héél ander weer doen, ondanks de rustige start van de week. Het gaat de komende dagen niet alleen regenen, maar het belooft ook behoorlijk onstuimig te worden.

Flinke windkracht

Hoewel het vandaag nog redelijk rustig weer was en het morgen net zo wordt, gaat het erna bergafwaarts. Misschien is dat heel dramatisch verwoord, maar hé, dat is het na het lenteachtige ook wel een beetje. Vanaf woensdag neemt de wind geleidelijk in kracht toe en wordt de zuidwestenwind matig boven land. In de kustgebieden kan de windkracht rond de 4 tot 6 komen te liggen. Vanuit het noordwesten volgt in de middag regen.

Stormachtig

Donderdag gaat het net als woensdag behoorlijk waaien en kunnen er zelfs zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur plaatsvinden. Bij de Wadden belooft het stormachtig te worden, met windkracht 8. In kustprovincies zijn zware windstoten mogelijk van maar liefst 90 tot 100 kilometer per uur en direct aan zee kan de wind soms nóg sterker (iets meer dan 100 kilometer per uur) zijn. Met de temperatuur is overigens niet veel mis; het kwik stijgt tot 10 graden in het noorden en naar 12, lokaal 13 in het zuiden.

Wisselvallig

Gelukkig duurt het onstuimige weer niet al te lang: vanaf vrijdag belooft de wind in kracht af te nemen, maar… de wisselvalligheid houdt wél aan. Het zonnetje laat zich regelmatig zien, maar het kan ook flink bewolkt worden met elke dag kans op regen.

Lees ook
Leg je luchtige jurken én winterjas maar klaar: zo lenteachtig maar óók fris wordt het in maart

Droogte

Al met al belooft maart een droge maand te worden. Geen straf als je een ommetje gaat maken (want: what else to do), maar voor de natuur is het wat minder fijn dat er weinig regen wordt voorspeld. In december en januari is er gelukkig behoorlijk wat gevallen, waardoor er deze maand nog weinig grote problemen zullen ontstaan. Maar blijft het droge weer aanhouden, kan dat in april en mei wél het geval zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Getty Images