Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Laatste slachtoffertje (5) nu ook gevonden na drama Veluwemeer

Laatste slachtoffertje (5) nu ook gevonden na drama Veluwemeer

Laatste slachtoffertje (5) nu ook gevonden na drama Veluwemeer

Reddingsdiensten hebben vrijdagochtend het vierde slachtoffer gevonden van het kano-ongeluk op het Veluwemeer. Het gaat om de 5-jarige dochter van het Duitse gezin dat donderdag op het meer in de problemen raakte, meldt de politie. Ze was de laatste van het gezin die vermist werd.

Het lichaam van de 32-jarige moeder was donderdag al aangetroffen. Een 7-jarig meisje was levend gevonden op een boei en naar een ziekenhuis gebracht. Zij heeft het ongeval als enige overleefd. De politie meldde eerder op vrijdag dat donderdagavond ook het lichaam van de 42-jarige vader was gevonden. Het Duitse gezin was in Nederland op vakantie.

Lees ook
Seksueel wangedrag in vrouwengevangenis Nieuwersluis: drie aangiftes van verkrachting

Kanovaren op het Veluwemeer

Volgens de politie werd snel duidelijk dat nog meer mensen in het water lagen. Daarop is met onder meer helikopters en reddingsboten gezocht naar de vader en het andere kind, volgens de kustwacht een 5-jarig meisje. Ook werd gebruikgemaakt van een sonar, waarmee kan worden gekeken of een lichaam onder water ligt.

Onduidelijk is nog waardoor het gezin in moeilijkheden kwam. Aangenomen wordt dat ze één kano hebben gehuurd en die door onbekende reden water heeft gemaakt, “bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen”, of dat de kano is omgeslagen, zei een woordvoerder van de kustwacht eerder. De gezinsleden droeg geen reddingsvesten.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP