Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Doorbraak in onderzoek: gaat de mannenpil er nu écht komen?

Doorbraak in onderzoek: gaat de mannenpil er nu écht komen?

Doorbraak in onderzoek: gaat de mannenpil er nu écht komen?

Al jaren wordt ‘ie verwacht en nu blijkt er weer een doorbraak te zijn: de mannenpil. Het is wetenschappers gelukt om een tijdelijke blokkade te veroorzaken van de zaadcelproductie. Op muizen is dit met succes (!) getest.

Hormonen

Eerdere varianten van de mannenpil werden gemaakt op basis van hormonen. Mannen hadden weinig trek om die pil te proberen, vanwege de bijwerkingen. We know 😉. De ‘nieuwe’ mannenpil zou puur de werking van vitamine A in je lichaam blokkeren. Die vitamine is verantwoordelijk voor de productie van zaadcellen. Bij het slikken van de mannenpil wordt deze functie dus tijdelijk uitgeschakeld.

Muizen

De pil is dus met succes getest op muizen. De kans op zwangerschap werd met 99% verminderd door het gebruik van de mannenpil. Hier kwamen geen bijwerkingen bij kijken. Na vier tot zes weken waren de muizen weer in staat om muisjes te verwekken.

Lees ook
Waarom jouw beha-maat nu wel eens anders zou kunnen zijn dan twee jaar geleden

Testen op mensen

Dat de nieuwe mannenpil een succes is bij muizen is dus een feit. Echter zal het nog even duren voordat het anticonceptiemiddel voor mensen beschikbaar is. De komende jaren wordt de pil op mannen getest. Mocht dat net zo’n succes zijn als bij muizen kan de pil binnen zo’n vijf jaar beschikbaar zijn. Nog even geduld, dus! Zou jij de verantwoordelijkheid wat betreft anticonceptie bij jouw partner neer durven leggen?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: JFK Magazine | Beeld: Getty Images