Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De plotse dood van Wouter Betjes (14) schokt familie, school en hockeyclub

De plotse dood van Wouter Betjes (14) schokt familie, school en hockeyclub

De plotse dood van Wouter Betjes (14) schokt familie, school en hockeyclub

De hockeywedstrijd in Bloemendaal is afgelopen. Wouter Betjes (14) loopt naar de dug-out, waar hij plotseling in elkaar zakt.

Reanimatie

Het zal Wouters laatste wedstrijd zijn, het inhaalduel Bloemendaal JC3 – Overbos JC1 (2-1). Wouter had zelfs nog gescoord vanuit een strafbal. Het enige Beverwijkse doelpunt in deze wedstrijd. Ze hebben Wouter geprobeerd te reanimeren op het veld, later in de ambulance en daarna ook nog in het ziekenhuis, maar dit mocht helaas niet meer baten.

Ingeslagen als een bom

”Het bericht is bij ons ingeslagen als een bom”, laat rector Marcel Kemper maandagmiddag weten. Wouter zat in de vierde klas van het gymnasium op het Felisenum in Velzen-Zuid. ”Het Felisenum is een kleine school, we kennen elkaar hier goed. Zo wordt het daarom ook overal gevoeld: we hebben een leerling minder. Dat grijpt behoorlijk in. Zeker voor de leerlingen die hem goed gekend hebben komt het extra hard aan.”

Onverwacht en verdrietig

”Het is heel hard binnen gekomen. Heel onverwacht en heel verdrietig. Dit is een grote schok in de vereniging”, laat Roy Breurken, voorzitter van hockeyclub Overbos, weten. ”We komen het wel eens tegen – maar bij mensen die een leven lang bij de club betrokken zijn geweest. Wouter, die zijn hele leven nog voor zich zou moeten hebben, dat is afschuwelijk. Het is verschrikkelijk voor zijn ouders en voor de jongens in het team, die week in week uit met hem op het veld hebben gestaan.”

Gedenkplaats

De ouders van Wouter hebben op de website memori.nl een online gedenkplaats voor hun zoon gemaakt. ”Onze lieve, stoere en slimme Wouter is zaterdag plotseling overleden”, schrijven ze erbij. ”Na een hockeywedstrijd is hij op weg naar de dug-out in elkaar gezakt. Verwoede pogingen om hem te reanimeren door ouders, clubarts, toegesneld ambulancepersoneel en traumateam, zowel op het veld als in de ambulance als in het AMC, hebben helaas niet geholpen.” Uit onderzoek door het AMC is gebleken dat zijn hartspier aangetast was en verzwakt door een virus. ”We zijn verdoofd en stil. Zo’n groot en onverwacht verlies.”

Afscheid nemen

Op de herdenkingspagina zal komende dagen meer informatie volgen over het afscheid van Wouter, laten de ouders weten. Ze vragen nu vooral om ’tijd en ruimte’ om ’te landen in deze nieuwe werkelijkheid’. ”Deel met ons alsjeblieft wel nu al jouw mooie verhalen met en aan Wouter, foto’s filmpjes… Alles is voor ons, juist nu, zo waardevol.”

Kaarsjes

Maandagmiddag waren er op de website al meer dan 4300 kaarsjes aangestoken voor Wouter. En meer dan 170 bezoekers hebben hun medeleven betuigd. Ook is er op de website een filmpje van Wouter zijn laatste doelpunt te zien.

Bijeenkomst

Zaterdagavond was er op de hockeyclub in Beverwijk een bijeenkomst voor het team en de ouders. ”Daar was behoefte aan”, laat voorzitter Breurken weten. ”We zaten met de coronaregels, maar wilden er gewoon voor zorgen dat het kon. Eerst met de ouders apart, daarna ook met de kinderen. De emoties die loskomen: boosheid, verdriet, frustratie, machteloosheid, dat mag allemaal.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf