Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Dochter Peter R. de Vries maakt zich zorgen om veiligheid broer: ‘hij staat meer in de picture’

Dochter Peter R. de Vries maakt zich zorgen om veiligheid broer: ‘hij staat meer in de picture’

Dochter Peter R. de Vries maakt zich zorgen om veiligheid broer: ‘hij staat meer in de picture’

Kelly, de dochter van Peter R. de Vries maakt zich zorgen om haar broer Royce. De veiligheidssituatie van Royce de Vries is namelijk ‘veranderd’ sinds de moord op hun vader. Dat vertelt hij in de documentaire Staand verder leven leven: na moord op Peter R. de Vries, dat maandag werd uitgezonden op RTL4.

Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten na de uitzending van RTL Boulevard en negen dagen later overleed de misdaadverslaggever in het bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Documentaire

In de documentaire zijn de kinderen Kelly en Royce de Vries uitgebreid aan het woord over de aanslag op hun vader en over de impact dat de moord op hun leven heeft gehad. Peter wilde destijds geen persoonsbeveiliging ondanks verschillende bedreigingen. Kelly vertelt dat haar vader zijn werk de afgelopen jaren ”niet had kunnen doen als hij zulke strenge beveiliging had”. Kelly zegt dat ze niet vreest voor haar eigen veiligheid, maar wel voor die van haar broer.

Lees ook
Royce de Vries na het overlijden van zijn vader Peter R. de Vries weer aan het werk

Zorgen om veiligheid Royce

Hij staat ”meer in de picture” vanwege zijn werk als advocaat, vertelt Kelly. Ze hoopt dat Royce andere keuzes maakt dan haar vader. Ook vertelt dochter Kelly aan documentairemaker Ewout Genemans dat zij tegen haar broer heeft gezegd dat ”hij niet zo eigenzinnig” moet zijn als zijn vader en ”dat hij een vrouw en een kind heeft, en hij daarvoor moet kiezen omdat dat belangrijker is.” Royce lijkt het daar mee eens te zijn en vertelt dat hij eerder de argumenten “het valt wel mee” en ”komt wel goed” rondom de veiligheidsdiscussie heeft gebruikt. Maar met zulke argumenten kan hij niet meer thuis aankomen, vertelt Royce.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress