Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Record: dit jaar meer dan 100 miljoen Tikkies verzonden

Record: dit jaar meer dan 100 miljoen Tikkies verzonden

Record: dit jaar meer dan 100 miljoen Tikkies verzonden

Tikkie groeide het afgelopen jaar uit tot recordgrootte. Er werden wel meer dan 100 miljoen Tikkies verstuurd. Het ging bij elkaar opgeteld om ruim 4,2 miljard euro, volgens ABN AMRO, de bank achter de populaire betaaldienst. Dat is ongeveer 800 miljoen euro meer dan vorig jaar, terwijl er toen ook al sprake was van een record.

Boodschappen

Samen boodschappen doen en gezellig eten, daarna even een Tikkie sturen. Inmiddels een gebruikelijk ritueel bij velen. Dat blijkt ook uit de cijfers. Verreweg de meeste Tikkies worden verzonden om eten en boodschappen te verrekenen. Toch wordt Tikkie ook steeds meer gebruikt voor zakelijke betalingen. Afgelopen jaar groeide het bedrag aan zakelijk betaalde Tikkies met 70 procent naar 400 miljoen euro. Zo’n 20.000 bedrijven maken inmiddels gebruik van Tikkie.

Lees ook
Huishoudboekje van Cato (33): ‘We willen over twintig jaar al met pensioen’

Recorddag

Op maandag 28 juni zijn afgelopen jaar de meeste Tikkies verstuurd, bijna 471.000 stuks. Ook de vrijdag ervoor had de app het druk. Volgens RTL Nieuws hangt dit mogelijk samen met de versoepelingen van de coronamaatregelen die dat weekend werden doorgevoerd. Ook speelde het Nederlands elftal op 27 juni een voetbalwedstrijd, wat de hoeveelheid Tikkies kan hebben veroorzaakt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: GettyImages