Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Deze week ‘laatste zonnige week van het jaar’: september wordt grijs en kil

Deze week ‘laatste zonnige week van het jaar’: september wordt grijs en kil

Deze week ‘laatste zonnige week van het jaar’: september wordt grijs en kil

Wie nog zin heeft in wat zomers weer na deze niet zo denderende zomer: neem vooral deze week vrij. Want het zou zomaar eens de allerlaatste zonnige week van het jaar kunnen zijn.

Of nou ja, de zon zal zich na deze week heus nog wel laten zien. Maar zo lekker als dat het nu is, wordt het in de rest van september volgens meteorologen niet meer.

Regen regen regen

Daarmee wordt het waarschijnlijk een ‘gewone maand’, in september. Het wordt niet uitzonderlijk lekker, maar ook niet bar slecht. Want gelukkig zijn er in september genoeg gewoon mooie dagen, maar wekenlang heel intens nazomeren doet het naar verwachting niet. Het is deze week nog zonnig en warm met een graad of 22, maar gedurende de maand neemt de kans op westenwinden toe en wordt het wisselvalliger met gematigde temperaturen. Dat betekent kil en koel en gewoon veel regen, zoals we wel gewend zijn in Nederland. Het wordt dan niet warmer dan 18 graden.

Lees ook
Tessa: ‘Ruggenprik tijdens bevalling moet volstrekt normaal zijn, voor iedereen’

Sjaal om

Zon en een bui: typisch Hollands weer. Met hier en daar een goede plensbui doe je er wel goed aan om een paraplu mee te nemen, maar vooruit, het is de komende weken op zich aardig herfstweer. Zeker omdat het rond de 19 graden blijft de komende tijd. Pas later in de maand september wordt het koeler en ook ’s avonds een stuk frisser: dan is een sjaal geen overbodige luxe meer, omdat het afkoelt naar een graad of 10. Maar geniet nog van die warme lucht zolang het kan: lekker met zonder jas naar buiten, joehoe.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Weeronline | Beeld: Getty Images