Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Terug in de tijd: ‘Baas in eigen buik’-demonstratie in Amsterdam

Terug in de tijd: ‘Baas in eigen buik’-demonstratie in Amsterdam

Terug in de tijd: ‘Baas in eigen buik’-demonstratie in Amsterdam

We schreven eerder al dat het Amerikaanse Gerechtshof overweegt om twee rechterlijke uitspraken over abortus te herroepen. Het recht op lichamelijke zelfbeschikking komt hiermee ernstig in gevaar. Daarom wordt op 7 mei in Amsterdam een solidariteitsdemonstratie georganiseerd op de Dam.

Recht op abortus

Door de plannen van het Amerikaanse Gerechtshof is het recht op abortus in gevaar. Veel conservatieve staten willen namelijk dat abortus illegaal wordt, waardoor veilig krijgen van een abortus onmogelijk wordt gemaakt. Veel mensen in Amerika gaan de straat op om te demonstreren tegen deze plannen.

Niet alleen in Amerika, maar ook in Europa zijn er omstreden abortuswetten. In Polen is abortus vrijwel volledig verboden, tenzij de geboorte van het kind een gevaar vormt voor de moeder of als een ongeboren kind door incest of verkrachting is verwekt.

Lees ook
Grote meerderheid Tweede Kamer stemt voor het afschaffen van verplichte bedenktijd bij abortus

Demonstratie ‘Baas in eigen buik’

Uit solidariteit zal er op zaterdag 7 mei een demonstratie worden georganiseerd op de Dam in Amsterdam. De demonstratie zal om 13:00 beginnen. Voor meer informatie kun je terecht op de Instagram van Baas in eigen buik 2022. Sta jij zaterdag ook op de Dam?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: ANP