Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De zomer lijkt voorbij: ‘Er komen geen tropisch warme dagen meer onze kant op dit jaar’

De zomer lijkt voorbij: ‘Er komen geen tropisch warme dagen meer onze kant op dit jaar’

De zomer lijkt voorbij: ‘Er komen geen tropisch warme dagen meer onze kant op dit jaar’

Heb je je badpak nog hoopvol ergens in de kast liggen? Je kunt ‘m maar beter weer opbergen op zolder, want dit jaar heb je ‘m in Nederland in ieder geval niet meer nodig. Het warme weer is… voorbij. 

En tja, daarmee komt dan eigenlijk al vrij snel – half augustus – een einde aan die ‘niet zo mooie’ zomer.

Juni als lichtpunt

Want eerlijk? Hoeveel tropische of zomerse dagen boven de 25 graden hebben we nu eigenlijk gehad, dit jaar? Juni was een heel warme maand: de warmste bijna ooit gemeten. Daarover hoor je dus ook niemand klagen. Het was zonnig én goed warm voor de tijd van het jaar, dus. Maar juli? Kletsnat. Augustus? Eigenlijk hetzelfde verhaal. Zonder enige pieken met tropisch weer. En dat komt ook niet meer, deze zomer, aldus meteorologen. “Ik zie het niet gebeuren dat het deze of volgende week nog tropisch wordt in Nederland”, zegt Middendorp van Buienradar.

Lees ook
Tessa: ‘Ik begrijp niet dat volledige flesvoeding nog steeds als minder goed wordt gezien’

Zaterdag is de mooiste dag

En daarmee is het niet de beste zomer van de eeuw, zeg maar. Maar wie nog snakt naar een beetje buiten zijn zónder paraplu en jas, kan het beste dit weekend haar kansen pakken. Zaterdag wordt, naar het zich nu laat aanzien, de beste dag van de week. “In het oosten en het zuiden van het land kan het dan wel eens boven de 25 graden worden, zomers warm dus. In het midden van het land wordt het zo’n 23 graden en in het noorden een graad of 20.” En jawel, dat was het dan wel zo’n beetje voor augustus. Je zwierige zomerjurken kunnen weer weg, je truien kun je er weer bij pakken. Toch is de meteoroloog niet treurig over de nabije toekomst: “We hebben ook nog wel eens in september tropische dagen gehad”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Weeronline | Beeld: Getty