Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Geen boosterprik? Dan vervalt vanaf februari je coronapas 9 maanden na je laatste prik

Geen boosterprik? Dan vervalt vanaf februari je coronapas 9 maanden na je laatste prik

Geen boosterprik? Dan vervalt vanaf februari je coronapas 9 maanden na je laatste prik

De Europese Unie adviseert mensen om een boosterprik te nemen binnen negen maanden naast de laatste vaccinatie. Doe je dit niet? Dan vervalt per 1 februari de coronapas.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) is samen met zijn collega-ministers van andere lidstaten in Brussel eens geworden over deze nieuwe maatregel. De komende dagen moet alleen het besluit nog formeel worden aangenomen.

Vrij reizen

Als het aan de Europese Commissie had gelegen, dan was de nieuwe maatregel 10 januari al ingegaan. Om mensen wat meer tijd te geven krijgen Nederland en de andere EU-landen drie weken langer de tijd om mensen te voorzien van een boosterprik. Volgens Hugo de Jonge krijgen de EU-landen alleen de coronacrisis onder controle als ze het samen doen. Door de individueel maatregelen van lidstaten om binnen de EU vrij te reizen wordt dit soms bemoeilijkt. Hierbij benadrukt demissionair minister De Jonge dat elk land gaat over zijn eigen coronamaatregelen.

Lees ook
Moet je een nieuw coronabewijs aanmaken als je een boosterprik hebt gehad?

PCR-test

Hugo de Jonge besprak afgelopen dinsdag in Brussel ook de verplichte PCR-test voor mensen buiten de EU die naar de EU willen reizen. Deze PCR-test zou ook gaan gelden voor volledig gevaccineerde mensen. Er is volgens De Jonge geen kritiek van ander lidstaten op de boostercampagne van Nederland. Daarnaast benadrukt hij dat er voor alle Nederlanders een voldoende doses aan boosterprikken op voorraad ligt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: Getty Images