Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Contracten bij The Voice belemmeren kandidaten niet om zich uit te spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Contracten bij The Voice belemmeren kandidaten niet om zich uit te spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Contracten bij The Voice belemmeren kandidaten niet om zich uit te spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag

RTL laat in een statement weten dat de contracten, die The Voice-kandidaten moeten tekenen, hun er niet van weerhouden om zich uit te spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. 

Kandidaten The Voice

Maandagavond waren er in BEAU twee oud-kandidaten van The Voice of Holland te gast die vertelden over hun negatieve ervaringen met bandleider en pianist Jeroen Rietbergen. De oud-kandidaten zeiden dat ze het lastig vonden om naar voren te komen met hun verhaal, omdat de contracten behoorlijk streng zijn. Naar aanleiding van het interview vertelt RTL in een statement over de The Voice-contracten die kandidaten moeten tekenen. RTL laat weten dat de contracten de deelnemers er niet van weerhouden om zich uit te spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Mochten kandidaten zich na het programma willen uitspreken over seksueel misbruik of ongepast gedrag, dan kunnen zij dit doen, zegt een woordvoerder van RTL. “Het heeft voor ons prioriteit dat iedereen die zich wil melden en uitspreken over incidenten dat in alle vrijheid kan en mag doen.” Over de exacte inhoud van de contracten wordt verder niks gezegd, want producent ITV gaat hierover. ITV liet weten dat ze geen verdere vragen zullen beantwoorden zolang het onderzoek naar wanpraktijken bij The Voice loopt.

Lees ook
Dit is wat we tot nu toe weten over de seksuele wanpraktijken bij The Voice of Holland

Aflevering BOOS

Donderdagmiddag om 16:00 zal er een BOOS-aflevering op YouTube verschijnen waarin meer duidelijk zal worden over het machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag wat op de werkvloer plaatsvond bij The Voice. RTL heeft het huidige seizoen van The Voice stopgezet zodra duidelijk was dat BOOS een uitzending hieraan zou wijden.

RTL had nog tien afleveringen van The Voice of Holland klaarliggen en eveneens tien afleveringen van The Voice Kids. Een woordvoerder van RTL zegt dat ze nog niet weten wanneer deze afleveringen zullen worden uitgezonden. “We vinden het uiteraard zeer spijtig voor alle kandidaten. Maar het is heel belangrijk dat we ons eerst richten op het onderzoek dat nu loopt”, aldus de woordvoerder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: RTL