Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zet je schrap: KNMI kondigt code geel af voor het hele land

Zet je schrap: KNMI kondigt code geel af voor het hele land

Zet je schrap: KNMI kondigt code geel af voor het hele land

Grote delen van Nederland krijgen vanmiddag en -avond waarschijnlijk te maken met stevige onweersbuien en zware windstoten. Dat verwacht Weeronline.

Donder en bliksem

Het KNMI heeft voor dinsdagavond code geel afgekondigd voor het hele land. Spoorbeheerder ProRail waarschuwt dat het treinverkeer dan hinder kan ondervinden door omgewaaide bomen en blikseminslag.

Geniet ervan zolang het kan

In de ochtenduren is het aanvankelijk vrij zonnig met enkele velden hoge bewolking. In de loop van de ochtend trekt vanuit het zuidwesten meer bewolking het land binnen. In de kustprovincies wordt het tussen de 21 en 25 graden, maar in de zuidoostelijke helft wordt het zomers warm met 25 tot 28 graden. Aan het einde van de middag neemt de kans op onweersbuien toe.

Bonus: ook hagel verwacht

In de avonduren en aan het begin van de nacht naar woensdag trekt een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. In het hele land kan het onweren, maar de zwaarste buien zullen ontstaan in het zuidoosten en oosten. Bij deze buien is naast onweer ook kans op hagel en zware windstoten tot 100 kilometer per uur. Ook morgen zijn er veel buien en is er veel bewolking. Richting het weekend knapt het gelukkig weer wat op.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP