Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > CDA-kamerlid Lucille Werner stelt kritische kamervragen naar aanleiding van The Voice-schandaal

CDA-kamerlid Lucille Werner stelt kritische kamervragen naar aanleiding van The Voice-schandaal

CDA-kamerlid Lucille Werner stelt kritische kamervragen naar aanleiding van The Voice-schandaal

CDA-kamerlid Lucille Werner heeft kamervragen gesteld naar aanleiding van de gemelde misstanden bij The Voice of Holland. Het CDA is van mening dat mensen die deelnemen aan talentenjachten beter beschermd zouden moeten worden tegen grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. 

CDA-kamerlid Lucille Werner

Lucille Werner, sinds dit jaar kamerlid van het CDA, stelde enkele kritische vragen aan staatssecretaris Gunay Uslu met betrekking tot de wanpraktijken bij televisieprogramma The Voice of Holland. Werner vraagt zich af of het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wel op de hoogte is gesteld van de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het televisieprogramma.

Ook stelt ze de vraag wat momenteel de afspraken zijn met deelnemers en hoe ze die in de toekomst kunnen verbeteren. Kandidaten moeten immers strenge contracten tekenen om mee te doen aan talentenjachten. Of er toezicht is op ongelijke werkrelaties en of er wel genoeg ruimte is voor kandidaten om dergelijk grensoverschrijdend gedrag te melden, waren ook vragen van het CDA.

“Elke deelnemer van een tv-programma moet zich veilig voelen. Machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn onacceptabel en signalen hiervan moeten tot op de bodem worden uitgezocht”, schrijft Werner op Twitter. Uslu heeft nog niet gereageerd op de kamervragen van het CDA.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Lees ook
Dit is wat we tot nu toe weten over de seksuele wanpraktijken bij The Voice of Holland

Schandaal The Voice

The Voice of Holland zal voorlopig niet worden uitgezonden vanwege de beschuldigingen van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag. Donderdag zal er een BOOS-aflevering te zien zijn op YouTube waarin meer informatie wordt verschaft over deze beschuldigingen, liet presentator Tim Hofman weten.

Ondertussen besloot bandleider Jeroen Rietbergen ontslag in te dienen na de berichtgeving over beschuldigingen. Hij erkent schuldig te zijn aan dergelijk gedrag. Zijn (inmiddels ex-) partner Linda de Mol heeft laten weten dat haar relatie met Jeroen over is. Ook loopt er momenteel een aangifte tegen coach Ali B.

Naar aanleiding van de beschuldigingen zijn ook diverse sponsoren gestopt met een samenwerking met The Voice. Onder andere Lidl en T-Mobile besloten de samenwerking stop te zetten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress