Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Britse anti-vaxxer roept sceptici op om toch coronaprik te halen

Britse anti-vaxxer roept sceptici op om toch coronaprik te halen

Britse anti-vaxxer roept sceptici op om toch coronaprik te halen

Andrew Pugh, een 52-jarige man uit Worcester, was fel tegen het coronavaccin. Nu denkt hij hier anders over, na drie weken op de intensive care te hebben gelegen. De Brit balanceerde op het randje van de dood. Hij roept sceptici op om toch een coronaprik te halen. “Dit is echt, mensen moeten hun prikken halen.”

Fifty-fifty

Begin december raakte Pugh besmet met het coronavirus. Hij was een vurige anti-vaxxer en was dus ook niet gevaccineerd tegen het virus. Na zijn besmetting lag hij drie weken op de ic, inclusief de feestdagen. Zijn overlevingskans werd door de artsen fifty-fifty geschat. “Ik heb mijn vaccin niet gehaald, ik dacht dat ik de held was. Dankzij de verpleegkundigen en het feit dat ik een niet-roker ben, leef ik nog. Ze hebben mijn leven gered”, vertelt de man aan Worcester News.

Britse anti-vaxxer

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een zware tijd voor Pugh op de intensive care. Drie weken lang mocht hij slechts één bezoeker ontvangen. Tijdens kerst heeft hij een uur doorgebracht met zijn vriendin, met wie hij twintig  jaar samen is. Ook heeft hij drie kinderen. Zijn familie en vrienden vreesden het ergste; er was een moment dat hij amper kon eten, slapen of lopen. Het grootste deel van zijn zuurstof kreeg hij toen binnen via een gezichtsmasker.

Lees ook:
Kabinet wil dat het coronabewijs negen maanden na de laatste prik niet meer geldig is

Herstellen

Gelukkig heeft Pugh het overleefd, al maakt hij nog steeds gebruik van zuurstof om te herstellen van long covid. Hij waarschuwt nu alle sceptici: “Wanneer je dood bent en je hele familie is er kapot van, dan kun je het niet terugdraaien. Je kunt niet zeggen: had ik maar het vaccin genomen.” Hij beaamt dat hij het gevaar van covid heeft onderschat. In een video bedankt hij alle dokters en verpleegkundigen die hem helpen en de mensen die hem steunen, al is dat bijna niet te verstaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA.nl | Beeld: Andrew Pugh