Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Dit boek is nog niet uit, maar staat nu al voor honderden euro’s te koop

Dit boek is nog niet uit, maar staat nu al voor honderden euro’s te koop

Dit boek is nog niet uit, maar staat nu al voor honderden euro’s te koop

Officieel is ‘ie nog niet uit, maar het nieuwste boek van de Ierse schrijver Sally Rooney wordt nu al voor honderden euro’s aangeboden op eBay en Depop. ‘Beautiful world, where are you’ is de opvolger van haar bestsellers ‘Normal people’ en ‘Conversations with friends’. 

Normal People

‘Beautiful world, where are you’ draait om bijna-dertigers Alice en haar nieuwe liefde Felix, haar vriendin Eileen en haar jeugdvriend Simon. Volgens ingewijden lijken de thema’s van het boek erg op die van Rooneys eerste bestseller ‘Normal people’. Van dat boek werd een BBC-serie gemaakt die op dit moment te zien is via de NPO.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SIMONE SIEW (@balloonbreath)

Katoenen tasje voor 70 euro

Grote kans dat dit boek dus wederom een hit wordt. De hype eromheen liegt er in ieder geval niet om. Dat kwam me doordat verschillende bloggers, influencers en journalisten al een recensie-exemplaar kregen en de boekomslag deelden op social media. Op die recensie-exemplaren wordt onder meer op eBay wel 180 euro geboden. Op het katoenen tasje waarin het boek geleverd kwam, liggen inmiddels biedingen van 70 euro.

Gezellig op je feed

Officieel mag dat natuurlijk niet en moeten al die journalisten en influencers hun recensie-exemplaar keurig retourneren. Uitgevers begrijpen echter ook wel dat die woekerprijzen voor boek de verkoopcijfers goed doen. Om diezelfde reden geven uitgeverijen nu meer aandacht dan ooit aan de omslag van het boek. Dat staat immers niet alleen gezellig in de boekenkast, maar ook op je feed.


Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Instagram