Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Bibian Mentel neemt afscheid van naasten: verdere behandeling niet meer mogelijk

Bibian Mentel neemt afscheid van naasten: verdere behandeling niet meer mogelijk

Bibian Mentel neemt afscheid van naasten: verdere behandeling niet meer mogelijk

Ontzettend verdrietig nieuws voor Bibian Mentel (48) en haar familie. Bij de paralympisch snowboardkampioene, die al jaren vecht tegen kanker, zijn uitzaaiingen in haar hersenen geconstateerd. De artsen hebben Bibian het advies gegeven om te beginnen met afscheid nemen van haar naasten.

Doorzetter

Bibian kan niet meer verder behandeld worden en zal dus niet meer beter worden. Hoe groot de tegenslag ook, Mentel blijft altijd positief en zegt te blijven genieten van het leven. Zo zal ze op 9 maart nog steeds een seminar geven. De organisator verklaart: “Doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen. Daarom is afblazen voor haar geen optie. En wij steunen dat.”

Jarenlange strijd

Bibian is al jaren ziek. Op 27-jarige leeftijd werd er botkanker bij haar geconstateerd, waarna een onderbeen werd geamputeerd. Daarna keerde de kanker maar liefst vijftien keer terug. Ze vocht en overwon de ziekte meermaals, maar in maart 2019 werd er opnieuw kanker geconstateerd. Inmiddels heeft ze uitzaaiingen door haar hele lichaam. Toch blijft ze positief en inspireert ze menig sportliefhebber in Nederland met haar doorzettingsvermogen.

Lees ook:
Zoon Bibian Mentel in tranen in hartverscheurende nieuwe docu: ‘Mama verliezen is mijn grootste angst’

Operatie

Bibian moest december vorig jaar nog onder het mes om een stukje ruggenwervel te laten verwijderen, dat beschadigd was door een tumor. Die operatie was destijds goed verlopen. Helaas zijn er nu uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen, waardoor een verder behandelplan niet meer mogelijk is.

Bron: AD, Story | Beeld: ANP

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.