Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Oh jee: waarschijnlijk is er een nieuwe coronagolf op komst

Oh jee: waarschijnlijk is er een nieuwe coronagolf op komst

Oh jee: waarschijnlijk is er een nieuwe coronagolf op komst

Slecht nieuws: het aantal positieve coronatests stijgt de afgelopen dagen flink. Het zou het begin kunnen zijn van een nieuwe coronagolf, volgens het RIVM. 

Nieuwe coronagolf

De afgelopen maanden leek corona amper te bestaan. Maar schijn bedriegt. De afgelopen weken is het aantal positieve coronatests flink toegenomen. In de afgelopen week waren er 15.526 meldingen van positieve tests. In vergelijking met de week ervoor steeg het aantal positieve tests met maar liefst 64 procent.

Het RIVM vreest dat dit het begin is van een nieuwe coronagolf. Het is verder niet bekend tot hoever het aantal besmettingen kan oplopen en wanneer de piek zou worden bereikt. “We weten ook niet wat het betekent voor de ziekenhuisopnames, dat is heel onzeker. Maar als het aantal besmettingen verder stijgt, zal ook het aantal opnames stijgen”, aldus een woordvoerder.

Lees ook
Aantal jonge eetstoornispatiënten is flink toegenomen sinds corona

Virusdeeltjes in rioolwater

Hoe het RIVM de ontwikkelingen van corona in de gaten houdt? Het RIVM meet het aantal virusdeeltjes in het rioolwater. Die aantallen stijgen de laatste paar wegen behoorlijk. Ook kunnen mensen hun klachten en uitslagen van zelftests bijhouden op de site van het RIVM. Daarnaast is er ook een toename te zien bij de Infectieradar.

De toename van het aantal positieve tests kan komen door de opmars van twee nieuwe versies van de omikronvariant. Deze versies maken mensen gelukkig niet zieker dan eerdere versies van de omikronvariant.

Op dit moment is het niet nodig om naar een GGD-teststraat te gaan met zekerheid vast te stellen dat je corona hebt. Een thuistest is voor nu voldoende. Je mag wel langs de GGD, maar het is niet verplicht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: Getty Images