Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Baby Jayme onderweg naar Hongarije: ‘Het onmogelijke is mogelijk gemaakt’

Baby Jayme onderweg naar Hongarije: ‘Het onmogelijke is mogelijk gemaakt’

Baby Jayme onderweg naar Hongarije: ‘Het onmogelijke is mogelijk gemaakt’

Na maanden strijden krijgt baby Jayme (1) eindelijk de zorg die hij nodig heeft. Vorige week werd bekend dat het streefbedrag van 2,1 miljoen is opgehaald. Het was nog even wachten op een aantal uitslagen, maar afgelopen vrijdag kreeg de familie het goede nieuws te horen. Vanochtend stapte de familie het vliegtuig in, onderweg naar Hongarije – waar de behandeling plaats zal vinden.

Hongarije

Vandaag was het eindelijk zo ver. “Vandaag is de dag dat Jayme op weg is naar Hongarije, naar de behandeling met belachelijk dure medicijn”, vertelt Bettina Holwerda. Samen met haar man Jim Bakkum heeft ze zich de afgelopen maanden met hart en ziel ingezet voor Jayme. “Op weg naar een kans op een mooiere toekomst, of eigenlijk op weg naar überhaupt een toekomst. We hebben hier de laatste maanden heel veel over gepost en mensen zullen vast en zeker regelmatig door geswipet hebben, omdat er weer een bericht voorbij kwam, maar het heeft geholpen en hoe!”

Lees ook
Moeder zieke Jayme in Flair: ‘Tijdens de zwangerschap wees niets erop dat er iets mis was’

Dankbaar

 “Wat hebben we veel berichten gekregen van mensen die hebben gestreden voor Jayme zijn toekomst. Mensen die taarten bakten, marathons liepen, hun laatste geld overmaakten, kinderen die hun gespaarde zakgeld gaven, te veel om op te noemen, maar kijk naar het resultaat, het onmogelijke (bijna 2,3 miljoen euro!) is mogelijk gemaakt. Dit is wat we samen kunnen en dit is hoe sterk social media kan zijn”, aldus Bettina.

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Eindelijk is het zo ver. Vandaag is de dag dat Jayme op weg is naar Hongarije, naar de behandeling met dat belachelijk dure medicijn. Op weg naar een kans op een mooiere toekomst, of eigenlijk op weg naar überhaupt een toekomst. We hebben hier de laatste maanden heel veel over gepost en mensen zullen vast en zeker regelmatig door geswiped hebben, omdat er weer een bericht voorbij kwam, maar het heeft geholpen en hoe! Wat hebben we veel berichten gekregen van mensen die hebben gestreden voor Jayme zijn toekomst. Mensen die taarten bakten, marathons liepen, hun laatste geld overmaakten, kinderen die hun gespaarde zakgeld gaven, teveel om op te noemen, maar kijk naar het resultaat, het onmogelijke (bijna 2.3 miljoen euro!) is mogelijk gemaakt. Dit is wat we samen kunnen en dit is hoe sterk social media kan zijn. Deze beelden zijn van zijn geweldige tante @vardavanruyven ???❤️SWIPE➡️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op

Spinale Musculaire Atrofie

Jayme, die op 24 mei zijn eerste verjaardag vierde, lijdt aan Spinale Musculaire Atrofie (SMA) type 1, een ernstige spierziekte die zich bij de geboorte of vlak daarna openbaart. De ziekte leidt tot een toenemende mate van spierverlamming die zelfs zo snel kan gaan dat de meeste kindjes – in Nederland zo’n twintig per jaar – al voor hun tweede levensjaar komen te overlijden. In Jayme’s geval kwamen zijn ouders er pas achter toen hij zeven maanden oud was.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jayme gaat naar Hongarije! Na maanden strijden om het benodigde bedrag op te halen en dagen wachten totdat alle uitslagen bekend zijn is het dan ein-de-lijk zo ver: Jayme gaat aanstaande maandag naar Hongarije! Vandaag zijn alle uitslagen bekend gemaakt en kunnen wij met jullie delen dat ze allemaal goed zijn. Jayme heeft geen antistoffen voor de virale gentherapie, de waardes uit zijn bloed zijn goed, zijn longen zijn helemaal schoon én het gezin heeft ook geen corona dus er staat hen nu niets meer in de weg om te vertrekken. Het volledige bedrag voor de behandeling is overgeboekt naar het ziekenhuis in Boedapest en ook het medische vliegtuig is gereserveerd en betaald. Aanstaande maandag zal Jayme met zijn ouders naar Boedapest vliegen om daar uiteindelijk begin augustus de behandeling met Zolgensma te krijgen. Wat zijn we blij en dankbaar dat het na meer dan een half jaar strijden eindelijk is gelukt! Jayme gaat behandeld worden! https://teamjayme.nl/jayme-gaat-maandag-naar-hongarije/

Een bericht gedeeld door Team Jayme (@teamjayme2020) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We hebben de 100% behaald! Wow! Wat zijn we blij dat we eindelijk kunnen zeggen dat we de 100% van het streefbedrag voor Jayme’s behandeling behaald hebben! Het onmogelijke is mogelijk geworden en dat allemaal dankzij jullie steun! Vanaf het moment dat we begin februari begonnen met deze ongelooflijke strijd, stonden jullie naast ons en achter ons. Jullie waren degenen die ons verhaal bleven delen en geweldige acties bedachten om geld op te halen. Jullie waren degenen die ons bleven steunen ook toen het minder ging met Jayme en bleek dat er meer geld nodig was. We hebben er geen woorden voor. We zijn jullie zo dankbaar! Het volledige bedrag voor de behandeling van Jayme is binnen en zodra de onderzoeksresultaten binnen zijn kan de reis naar Hongarije gepland worden. Wat zijn we blij dat we er eindelijk zijn!

Een bericht gedeeld door Team Jayme (@teamjayme2020) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: Team Jayme