Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Asielzoekersdrama in Ter Apel: dit kun jij doen om de asielzoekers te helpen

Asielzoekersdrama in Ter Apel: dit kun jij doen om de asielzoekers te helpen

Asielzoekersdrama in Ter Apel: dit kun jij doen om de asielzoekers te helpen

Honderden mensen die elke nacht buiten slapen, sanitaire voorzieningen die of ontbreken of ernstig tekort schieten; in Ter Apel is het een drama voor asielzoekers die zich aanmelden voor hun asielaanvraag. Al het nieuws over het asieldrama kan je behoorlijk moedeloos maken. Dit kun jij doen om deze asielzoekers te helpen. 

1. Sluit je aan bij een demonstratie

Online kun je misschien niet zoveel met je frustratie. Maar in een demonstratie kom je bijeen met gelijkgestemden en laten jullie samen je stem horen. Er zijn al verschillende demonstraties geweest. Ook organiseert het Afrikaans vluchtelingencollectief een ‘nationale demonstratie’ op dinsdag 13 september. Zoek online waar in de buurt demonstraties plaatsvinden of organiseer zelf een bijeenkomst.

2. Zoek contact met politici

Bezoek een inloopspreekuur van een wethouder of maak bijvoorbeeld een afspraak met een raadslid. Ook kun je een brief of mail met jouw zorgen sturen naar een Eerste of Tweede Kamerlid of een lokale politicus uit jouw gemeente. Op de website van ProDemos staat uitgelegd hoe je dit aanpakt.

3. Doneer geld

Er zijn enkele organisaties waaraan je geld kunt doneren. Het Rode Kruis staat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) al enkele maanden bij in Ter Apel. Ook VluchtelingenWerk Nederland zet zich in voor de asielzoekers in het aanmeldcentrum. Daarnaast kun je online op zoek naar burgerinitiatieven om geld aan te doneren of je hulp aan te bieden als vrijwilliger.

Lees ook
3 op de 10 kinderen draagt te kleine schoenen naar school wegens financiële problemen thuis

4. Laat online van je horen

Ook al voelt het niet meteen alsof het iets oplevert, online je stem laten horen blijft belangrijk. Zo kom je op voor de asielzoekers in Ter Apel en blijft het asielzoekersdrama niet onopgemerkt. Daarbij weet je nooit wie het leest; politici en andere invloedrijke mensen zitten tegenwoordig volop op social media. Daarnaast kun je online petities tekenen. Bijvoorbeeld de petitie van De Goede Zaak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CNV Zorg & Welzijn (@cnvzorgwelzijn)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: One World | Beeld: Getty Images