Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Angstvrij de herfst door: Met deze app kom je van je spinnenfobie af

Angstvrij de herfst door: Met deze app kom je van je spinnenfobie af

Angstvrij de herfst door: Met deze app kom je van je spinnenfobie af

Herfst is voor mensen met een spinnenfobie het ongelukkigste seizoen. Jaarlijks is er in de herfst namelijk een flinke spinneninvasie. Maak een einde aan je spinnenfobie en probeer deze app eens een keer!

Spinnenfobie

Mocht je een spinnenangst hebben, dan deel je die angst met vele anderen. Maar waar komt die angst nou eigenlijk vandaan? Dat is heel logisch. In Nederland zijn spinnen niet gevaarlijk, maar dat geldt niet voor landen zoals Afrika en Amerika. De angst voor spinnen is heel lang geleden al ontstaan. Spinnen waren in de prehistorie ook vaak erg gevaarlijk en de angst voor spinnen is daardoor meegegroeid in de mens. Om te voorkomen dat je bij elk spinnetje dat je tegenkomt in blinde paniek raakt, is er een manier om van je spinnenangst af te komen met een app.

Lees ook
Waarom je spinnen dankbaar moet zijn (en dus niet bang)

App Phobys

Met de nieuwe app Phobys zeg je gedag tegen je spinnenangst. De app maakt gebruik van augmented reality. Wanneer je de app opent krijg je een spin te zien. Het is niet zomaar een afbeelding van een spin, want met de app krijg je het idee dat de spin daadwerkelijk bij jou in de buurt is. Door verschillende filters kun je de spin laten bewegen. Schrik niet, want bij het vasthouden van je telefoon kan het lijken alsof er een echte spin naast of over je hand loopt. Met de app kun je verschillende opdrachten doen. De opdrachten worden per level moeilijker. Hierdoor kun je steeds een beetje beter leren om je kalmte te bewaren als je een spin ziet. Het idee achter de app is dat wanneer je een echte spin ziet je hetzelfde reageert als bij de spin in de app. Je oefent met Phobys de blootstelling met een spin waardoor je niet zo snel meer in paniek raakt. Ideaal!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images