Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nare beelden: nieuwslezeres Amber Brantsen (30) plotseling onwel tijdens NOS-journaal

Nare beelden: nieuwslezeres Amber Brantsen (30) plotseling onwel tijdens NOS-journaal

Nare beelden: nieuwslezeres Amber Brantsen (30) plotseling onwel tijdens NOS-journaal

Voor kijkers van het vroege NOS-journaal was het woensdagochtend enorm schrikken toen nieuwslezeres Amber Brantsen plotseling onwel werd aan het einde van de uitzending om 07.00 uur. In beeld was te zien hoe zij tijdens het weerbericht onderuitging. Zij begon plotseling langzamer te praten en viel schokkend voorover op de desk.

Schrikken op de vroege morgen

Kijkers reageerden geschrokken op sociale media. “Hoop dat alles goed is met Amber”, schrijven meerdere kijkers. Een ander laat weten dat het “schrikken was om met zulke heftige beelden wakker te worden”.

De tekst gaat verder onder de video en de tweets.

‘Ik ben weer oké’

“Inmiddels gaat het weer”, liet de NOS op Twitter in een korte verklaring weten. “Dank voor alle zorg.” De dertigjarige presentatrice zelf liet ook op Twitter van zich horen: “Lieve mensen, ik zie hier veel reacties rondgaan. Geen zorgen, ik ben weer oké.”

Lees ook
Jim doet nogmaals dringende oproep voor Jayme (1): ‘We zijn er bíjna, dit móet toch lukken?’

Uit voorzorg naar huis

De volgende uitzending, die van 08.00 uur, heeft Amber alsnog gepresenteerd. Voor de zekerheid werd deze van tevoren opgenomen. “Het ging goed, maar uit voorzorg is Amber toch naar huis gegaan”, laat een woordvoerder van de NOS weten. Simone Weimans vervangt de rest van de ochtend haar collega als presentator van het NOS Journaal.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Onlangs deelde Amber op sociale media dat ze elf jaar geleden vocht tegen anorexia. “Inmiddels ben ik al jaren weer kerngezond, maar niet eerder werd ik zo door het leven getest als toen”:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zo’n 11 jaar geleden kreeg ik anorexia. Inmiddels ben ik al jaren weer kerngezond, maar niet eerder werd ik zo door het leven getest als toen. . Nog altijd is het praten over mentale ziekten een taboe. Mensen die hun verhaal doen in tijdschriften of kranten krijgen vaak ‘uit privacyoverwegingen’ een andere naam. Uiteraard staat het iedereen vrij om daarvoor te kiezen als dat beter voelt. En toch vraag ik me dan af: waarom voelt deze persoon zich niet vrij om over zijn of haar mentale ziekte te praten? En ook: wat kan ik doen om het taboe te helpen doorbreken? . Ik ben Amber en ik heb anorexia gehad. There, I said it. . Het afgelopen jaar schreef ik er een boek over. Niet omdat het zo’n mooi verhaal is, maar in de hoop het stigma er – op z’n minst – een beetje af te halen. . Mijn boek is vanaf oktober te lezen. Tot die tijd probeer ik de kracht te verzamelen om mijn verhaal met volle overtuiging naar buiten te brengen. Want ook ik vind het nog steeds heel confronterend. . #ikbennietgek #jijbentnietgek #ggz #anorexia #eetstoornis #ziekzijnisgeentaboe #uitgeverijPrometheus . ? @sjaantje / Studio Spijkerkade . ?? @hannasuurlandstyling . management @myrthemvp

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen | NOS (@amberbrantsen) op

Bron: ANP | Beeld: Still