Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Amber Alert te laat: vermiste kleuter Dean (4) dood aangetroffen in Zeeland

Amber Alert te laat: vermiste kleuter Dean (4) dood aangetroffen in Zeeland

Amber Alert te laat: vermiste kleuter Dean (4) dood aangetroffen in Zeeland

Vreselijk nieuws. Een Belgisch jongetje van 4 jaar werd vermist en een Amber Alert werd gestuurd. Dat gebeurt ongeveer 1 tot 2 keer per jaar, als er een kind wordt vermist. Helaas kwam alle hulp al te laat.

Het vermiste Belgische jongetje Dean (4) is dood aangetroffen op het kunstmatige eiland Neeltje Jans in Zeeland, halverwege de Oosterscheldekering. Dat laat de politie weten.

De dader is waarschijnlijk al bekend. Dean werd gezocht samen met de 34-jarige Dave De K., de hoofdverdachte in deze droevige zaak. Ze werden sinds woensdag samen vermist en het lijkt erop dat Dave de K. hem heeft ontvoerd. Hij paste wel vaker op het kind, omdat hij een bekende is van de familie. Dat ging altijd goed, tot nu. De verdachte zou zwaar onder invloed zijn geweest op het moment dat het drama zich afspeelde. Hij kon pas na uren bijkomen aan de politie vertellen waar het lichaam van het kind lag.

Eerder al gebeurd

Het bizarre aan het verhaal is dat Dave de K. al eerder een misdaad heeft begaan. De K. werd in het verleden veroordeeld voor de gewelddadige dood van zijn stiefzoon. De jongen zou geschopt en geslagen zijn. Miguel werd in juni 2008 met zwaar hoofdletsel en verwondingen over het hele lichaam binnengebracht bij een ziekenhuis in Antwerpen. Enkele dagen later overleed de jongen aan een hersenvliesontsteking. Dave kreeg in 2010 tot tien jaar cel opgelegd voor de fatale mishandeling van de peuter, maar kwam nu dus weer vrij. De geschiedenis herhaalde zich met Dean. Walgelijk, dat zoiets kan. Dat een kindermoordenaar na tien jaar hetzelfde kan doen, hoe is het mogelijk in onze maatschappij?

“Ik wist dat hij in de cel had gezeten, maar ik wist niet waarom”, vertelde de moeder van Dean gisteren aan de Belgische krant Het Nieuwsblad. “Hij vertelde enkel dat hij tien jaar lang onschuldig in de gevangenis had gezeten. Als ik dit geweten had, zou ik hem nooit mijn kinderen hebben toevertrouwd.” Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte met dit ondraaglijke verlies.

Bron: RTL Nieuws