Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Albert Heijn stopt met gratis plastic zakjes (en dit doen andere supermarktketens tegen plastic)

Albert Heijn stopt met gratis plastic zakjes (en dit doen andere supermarktketens tegen plastic)

Albert Heijn stopt met gratis plastic zakjes (en dit doen andere supermarktketens tegen plastic)

Supermarkt Albert Heijn stopt vanaf maandag met gratis plastic zakjes bij de groente- en fruitafdeling. Eigenlijk wilde de supermarktketen dit al eerder doorvoeren, maar de alternatieve nylonzakjes lieten langer op zich wachten. Ook de kwaliteit liet nog te wensen over. Inmiddels is dat verbeterd, een paar maanden later dan de bedoeling was.

7.000 kilo plastic per dag

Een woordvoerder van de AH vertelt aan NU.nl: “Klanten worden in de winkels geïnformeerd, bij het schap en op de weegschaal waar groente en fruit kan worden afgewogen.” Volgens de woordvoerder gaat het om 350.000 plastic tasjes per dag, wat 7.000 kilo plastic per dag moet gaan schelen. In de winkel kunnen klanten nu een nylon zakje kopen om groente en fruit in te doen. Die zakjes kunnen hergebruikt worden en zijn wasbaar. Ze kosten 30 cent.

Plastic op broodafdeling

Bij de broodafdeling liggen wel nog gratis plastic zakjes. De producten op die afdeling zouden minder geschikt zijn om in de herbruikbare zakjes te doen. “Uiteraard kunnen klanten de nylon zakjes wel gebruiken voor losse broodjes. Voor stokbroden hebben we katoenen zakken”, aldus de Albert Heijn-woordvoerder aan NU.nl.

Lees ook
Het is vandaag Earth Day: dit zijn vijf duurzame producten die je moet kennen

Andere supermarktketens

Supermarkt LIDL is jaren geleden al compleet gestopt met de gratis plastic tasjes. Ook ALDI deed in de loop van vorig jaar de plastic tasjes in de ban. Het duurzame alternatief dat zij aanbieden, kost 1 cent. Bij de Jumbo hebben de klanten een keuze: of een gratis plastic tasje of papieren zak of een nylon zakje kopen. Supermarktketen PLUS biedt zowel plastic als papieren zakjes gratis aan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images