Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nieuwe aangifte van oud-kandidate tegen regisseur in The Voice schandaal

Nieuwe aangifte van oud-kandidate tegen regisseur in The Voice schandaal

Nieuwe aangifte van oud-kandidate tegen regisseur in The Voice schandaal

Er wordt opnieuw aangifte gedaan tegen Martijn N., regisseur van The Voice of Holland. Een oud-kandidate had eerder al een melding gemaakt van seksueel grensoverschrijdend gedrag van N, maar gaat nu ook juridische stappen ondernemen. Dat heeft advocaat Sébas Diekstra, die meerdere oud-kandidaten van The Voice vertegenwoordigt, bevestigt aan NU.nl.

Het is niet de eerste aangifte tegen de regisseur van The Voice of Holland. De eerste aangifte werd gedaan naar aanleiding van een aflevering van BOOS over vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma. Nu komt daar dus nog een tweede aangifte bij.

Handtastelijk

Eerder had N. in een interview met het AD aangegeven dat hij zich van geen kwaad bewust was. Wel gaf hij toe dat hij handtastelijk geweest was, maar dat was volgens hem nooit ongepast.

Sinds de aflevering van BOOS hebben meerdere vrouwen aangifte gedaan tegen personen die betrokken waren bij The Voice of Holland, waaronder regisseur Martijn N., bandleider Jeroen Rietbergen en coach Ali B.

Lees ook
Marco Borsato laat eindelijk van zich horen over The Voice-schandaal

Strafrechtelijk onderzoek

Eind april kondigde het Openbaar Ministerie aan een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar vier verdachten in deze zaak. Naast Martijn N. gaat dit in ieder geval ook om Ali B en Jeroen Rietbergen. Er zijn nu in totaal zes aangiftes in deze zaak. Marco Borsato werd in de aflevering van BOOS ook beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar het is niet bevestigd of hij daadwerkelijk ook de vierde verdachte is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: RTL