Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Oefen maar vast op je vreugdedansje: ‘Per 21 april terrassen weer open en avondklok verleden tijd’

Oefen maar vast op je vreugdedansje: ‘Per 21 april terrassen weer open en avondklok verleden tijd’

Oefen maar vast op je vreugdedansje: ‘Per 21 april terrassen weer open en avondklok verleden tijd’

We durven het haast nog niet te geloven, maar het einde van de avondklok en weer een terrasje kunnen pikken lijkt ein-de-lijk binnen handbereik. Haagse bronnen maakten zojuist bekend dat het kabinet per 21 april (da’s al bijna!) van zowel de omstreden avondklok als de gesloten terrassen af wil. Zitten we over twee weken dan eindelijk weer eens om 22.45 uur met een biertje van de tap onder een heater?

Slag om de arm

Deze versoepelingen van de coronamaatregelen worden nog wel eerst voorgelegd aan het Outbreak Management Team (OMT), en zijn ook afhankelijk van hoe de besmettingscijfers zich de komende week verder ontwikkelen. Gisteren reageerde Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg al welwillend op het pleidooi van burgemeesters van de vier grote steden dinsdag, die lieten weten liever open terrassen dan overvolle parken te zien.

Meer mogelijke versoepelingen

Het kabinet wil daarnaast dat studenten in het hoger onderwijs weer fysiek naar college kunnen. Zij moeten dan vooraf getest worden en zich houden aan de coronaregels, zoals het houden van 1,5 meter afstand. Ook voor winkels wordt wellicht meer mogelijk, maar ingewijden twijfelen nog of die versoepeling de eindstreep haalt.

Nieuwe persconferentie

Volgende week dinsdag geven demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge weer een persconferentie. Zij zullen dan een plan ontvouwen om stapsgewijs de samenleving te heropenen. Het volgende ‘weegmoment’ is twee weken later, dan wordt duidelijk wat er in de meivakantie mogelijk is. Het kabinet hoopt dat in de zomerperiode weinig tot geen beperkingen meer hoeven te gelden.

Lees ook
Eindelijk weer goed nieuws bij volgende persco? Ook Ernst Kuipers pleit voor heropenen terrassen

Openingsplan

Minister Ferd Grapperhaus sprak dinsdag weer met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Na afloop zei hij al dat het kabinet werkt aan een openingsplan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty