Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > 11 maanden oude baby vergiftigd door kinderverzorgster in Franse crèche

11 maanden oude baby vergiftigd door kinderverzorgster in Franse crèche

11 maanden oude baby vergiftigd door kinderverzorgster in Franse crèche

In Frankrijk heeft zich afgelopen week een tragedie afgespeeld. Een 11 maanden oud meisje werd in Lyon bewusteloos gevonden in een crèche, afgelopen woensdag 22 juni. Later die dag stierf het babymeisje in het ziekenhuis. Uit onderzoek blijkt dat het kind vergiftigd is.

Giftig product

Nadat bekend werd dat de baby vergiftigd was, werd er een onderzoek geopend. Vrijdag heeft de officier van justitie van Lyon verklaard dat het moord betreft. Een 27-jarige kinderverzorgster heeft – geconfronteerd met de feiten van het onderzoek – uiteindelijk toegegeven het meisje te hebben vergiftigd.

Ze verklaarde overweldigd te zijn door het gehuil, waarna ze het meisje besprenkeld heeft met een giftig product. Ook heeft ze de baby gif laten inslikken. De kinderverzorgster was op dat moment als enige medewerker aanwezig in de privécrèche People&Baby. Ze is opgenomen in voorlopige hechtenis.

Lees ook
Hooggerechtshof in Verenigde Staten schaft landelijk recht op abortus af

Opzettelijke doodslag

De officier van justitie laat weten dat ‘het onderzoek zal moeten worden voortgezet om de exacte omstandigheden van het plegen van deze feiten vast te stellen’. De kinderverzorgster zal vervolgd worden voor opzettelijke doodslag op een minderjarige onder de 15.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Getty Images