Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Moet jij 10 minuten voor werktijd aanwezig zijn? Dat krijg je straks mogelijk ook betaald

Moet jij 10 minuten voor werktijd aanwezig zijn? Dat krijg je straks mogelijk ook betaald

Moet jij 10 minuten voor werktijd aanwezig zijn? Dat krijg je straks mogelijk ook betaald

We zien het vaak. Werknemers die 10 of 15 minuten voor werktijd al aanwezig moeten zijn. Tien minuten loon is op zich niet veel. Maar als dit al een tijdje zo gaat, dan kunnen die paar minuten oplopen tot duizenden euro’s. En dat zijn euro’s die je gewoon betaald moet krijgen, vinden veel werknemers. 

1600 euro achterstallig loon

Het balletje is gaan rollen door een medewerker van een callcenter in Zuid-Holland. Hij moest tien minuten eerder aanwezig zijn om in te loggen, zodat hij bij aanvang van zijn werktijd direct kon starten. De werknemer is sinds 2016 al werkzaam binnen het bedrijf. Vorig jaar verzocht de man zijn werkgever al om het achterstallige loon uit te betalen. Het ging op dat moment al om een bedrag van 1600 euro. Zijn werkgever weigerde dat echter, waarop de man naar de rechter stapte.

Waarom het bedrijf hun werknemers niet wil betalen voor de extra minuten is naar eigen zeggen ‘omdat werknemers in die tijd geen werkzaamheden uit te hoeven voeren’. Ze moeten alleen eerder aanwezig zijn, zodat op tijd met de werkzaamheden begonnen kan worden. In die tien minuten zouden de werknemers ook nog andere dingen mogen doen, zoals een kopje koffie drinken of naar het toilet gaan. Volgens het bedrijf kan dit dus niet tot betaalde werktijd gerekend worden.

Lees ook
Geld besparen in de keuken: 5 simpele tips tegen voedselverspilling

Een verplichting, geen advies

Hier is de Haagse kantonrechter het absoluut niet mee eens. Volgens de rechter is het eerder aanwezig moeten zijn op je werk namelijk een verplichting en geen vrijblijvend advies. En die uitspraak gaat het bedrijf flink wat geld kosten. Ze moeten de werknemer inmiddels 2900 euro achterstallig loon betalen. Daarbij komt ook nog eens 800 euro aan juridische kosten. En als de situatie andere collega’s aanspoort om hun achterstallige salaris ook op te eisen, zullen de kosten nog veel hoger oplopen. Het bedrijf laat het hier echter niet bij. De directrice heeft aangegeven dat ze tegen de uitspraak in hoger beroep zijn gegaan.

Verder vertelt ze dat het bedrijf het niet eens is met de uitspraak, omdat deze gedaan zou zijn op basis onjuiste aannames. Ze vertelt overigens ook dat zij als bedrijf niet uniek zijn, “in heel veel sectoren is het gebruikelijk dat medewerkers worden gevraagd om voor aanvang van het werk klaar te zijn om werkzaamheden uit te voeren voordat een dienst start, waarbij het eerder aanwezig zijn onbetaald is.” Of voor al deze sectoren straks dezelfde regeling zal gelden, is de grote vraag.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images