vliegtuig Beeld Getty Images
vliegtuigBeeld Getty Images

Transavia troubles: Schiphol schrapt nóg meer vluchten in deze populaire vakantiemaand

Heb je net je vakantie geboekt, kom je erachter dat Schiphol je vlucht schrapt. Het zou je zo maar kunnen overkomen, want Transavia schrapt opnieuw een hele lading vluchten. Wat betekent dit voor jouw zomerplannen? Lees gauw verder.

Sta jij straks voor een dichte gate op Schiphol?

Transavia retourvluchten geannuleerd

Transavia schrapt in juni nog zo’n 160 retourvluchten vanwege het vliegtuigtekort waarmee de maatschappij kampt. Dat staat gelijk aan bijna 5 procent van het totaal aantal vluchten. En de problemen zijn daarna waarschijnlijk nog niet verholpen. In juli en augustus moet waarschijnlijk nog 2 procent van de vluchten worden geannuleerd.

De KLM-dochter heeft onder andere door de vertraagde komst van leasevliegtuigen en benodigde reparaties te weinig capaciteit. Daardoor moest Transavia al van duizenden reizigers de vlucht schrappen.

De maatschappij had al aangekondigd dinsdag alle passagiers en reisorganisaties te zullen informeren van wie volgende maand één of meerdere vluchten worden gewijzigd of geannuleerd. Het streven is om nog deze maand iedereen te informeren die in juli of augustus te maken krijgt met vluchtuitval.

Tekort

Transavia komt nog vijf vliegtuigen tekort. De komst van drie leasetoestellen liep grote vertraging op. Daarnaast mist KLM-dochter nog twee toestellen, één omdat het vliegtuig schade heeft opgelopen en gerepareerd moet worden. Ook is er nog een vliegtuig buiten gebruik voor onderhoud.

Waar mogelijk wil Transavia vluchten omboeken of zorgen voor een alternatief. Gedupeerde reizigers kunnen ook hun geld terugkrijgen. Transavia vervoert ook veel mensen die pakketreizen hebben geboekt bij reisorganisaties. In dat geval neemt je reisorganisatie contact met je op als er iets aan je reis verandert.

De reissector heeft last van de recente vluchtannuleringen bij met name Transavia. Zowel de luchtvaartmaatschappij zelf als reisorganisatie Sunweb zagen dat vorige week al terug in een lager aantal boekingen. Prijsvrij Vakanties en D-Reizen merkten ook dat veel mensen “onrustig worden” door problemen bij Transavia en willen omboeken.

Door de problemen konden bijna honderd boekingen bij de twee reisbureau’s, voor in totaal meer dan 250 mensen, helemaal niet meer doorgaan omdat er geen alternatieven beschikbaar waren.

Nu maar hopen dat onze vakantieplannen niet in het water vallen...

Bron: ANP

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden