Tim Hofman Beeld Brunopress
Tim HofmanBeeld Brunopress

Tim Hofman helemaal klaar met negatieve reacties op column over abortus van vriendin Lize

Tim Hofman is niet te spreken over de reacties van sommige Twittergebruikers naar aanleiding van een column die hij deelde van zijn vriendin Lize Korpershoek. In de column van Flair vertelt de presentatrice en documentairemaker openhartig over de abortus die zij in 2012 liet plegen. Sommige Twittergebruikers reageren afkeurend op het gedeelde artikel. Tim reageert fel op de kritiek.

Zo schrijft iemand het volgende onder de tweet van Hofman: “Was ze ook nog niet klaar voor bescherming? Of gewoon te lui om het te gebruiken. Ik wil geen kind dus ik vermoord je maar. Egoïstisch rotvolk.” Daarop antwoordt de Tim fel: “Jij durft niet eens onder je eigen naam te internetten, laat staan dat je iets kunt zeggen over verantwoordelijkheid nemen.”

Negatieve reacties

Vervolgens tweet Tim: “Fascinerend hoe mensen die doorgaans geen zier om mensen en mensenrechten geven (bruine mensen eng! homo’s vies! vrouwen dom!) opeens helemaal wild worden van een klompje cellen laten verwijderen.”

Ook schrijft hij: “Mannen die nog nooit capabel genoeg zijn geweest om ook maar een seconde emotionele verantwoordelijkheid te nemen -hoeft namelijk niet, als het systeem naar jou ingericht is- die de vrouwtjes wel even uit gaan leggen hoe verantwoordelijkheid nemen werkt.”

Tekst gaat verder onder de tweets.

Column over abortus

In de Flair-column schrijft Lize onder meer: “Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. ‘Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet’”. In haar column vertelt de vriendin van de televisiemaker ook over het enige familielid dat haar steunde, de veroordelende reacties en de eenzaamheid die de gebeurtenis met zich meebracht.

Lize reageerde ook op de commotie. “Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen, (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient) hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen. Thanks schatten!!”, schreef ze op Instagram.

Flair vindt dat het tijd is om het taboe op abortus te doorbreken en verhalen hierover te delen. Want elk verhaal telt #stophetzwijgen.

Bron: ANP

RedactieBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden