vrouw zonnebrand Beeld Getty Images
vrouw zonnebrandBeeld Getty Images

Smeren kan je leren: op déze datum moet je extra zonnebrand opsmeren

Goed nieuws voor de zonaanbidders! Dit weekend kunnen we genieten van het heerlijke lenteweer. After rain comes sunshine blijkt maar weer, want na alle druilerige dagen en regenbuien breekt het zonnetje ein-de-lijk door. Ook niet onbelangrijk: het is tijd om de zonnebrand uit de kast te trekken, want Weeronline waarschuwt dat de zonkracht omhoog schiet.

Verbranden? Dacht het effe niet hé.

Zonkracht 6 en meer zonnebrand

Vanaf woensdag zet de zon er een tandje bij en wordt het zo’n 15 graden. Dat zijn geen uiterste hoge temperaturen, maar er bestaat toch een risico dat je verbrandt want de zonkracht neemt flink toe. Vanwege de helderblauwe lucht en het gebrek aan wolken, kan de zon lekker shinen. De UV-index, oftewel zonkracht, stijgt naar 6 tussen 12:00 en 15:00 en dat betekent dat je een stuk sneller verbrandt dan normaal.

De tekst gaat door onder de video.

Op een hete zomerdag loopt het net íets anders, want dan wordt een deel van het zonlicht tegengehouden door wolkensluiers waardoor we minder snel verbranden. Ook zijn we vaker geneigd de schaduw op te zoeken tijdens zo’n hete dag om even af te koelen en onze huid te beschermen.

However, tijdens een lekkere lentedag blijven we iets langer in het zonnetje zitten om wat extra vitamine D te pakken. Goed voor je humeur, maar minder goed voor je huid. Mits je deze beschermt met een flinke laag zonnebrand, natuurlijk.

Hemelvaartweekend

Ook tijdens het hemelvaartweekend kunnen we vollop van de zon genieten en kan het zelfs 23 graden worden. Het blijft voorlopig nog even bij zonkracht 6, maar na het weekend stijgt het naar zonkracht 7. “Het warmere weer nodigt uit om lang buiten te zijn en daarmee moeten we bedacht blijven op verbranding”, aldus Weeronline.

Kortom: even flink smeren, want een verbrande huid is het laatste wat je wil.

Bron: NU.nl, Weeronline

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden