Prinses Amalia Beeld GettyImages
Prinses AmaliaBeeld GettyImages

Prinses Amalia doet voor het eerst uitspraak over de bedreigingen: ‘Ik mis het normale leven’

Amalia spreekt zich uit over de heftige bedreigingen die vorig jaar haar verhuizing naar Amsterdam dwarsboomden. In een toespraak op Sint-Maarten vertelt zij dat ze hierom treurt.

Amalia worstelt met haar gebrek aan vrijheid :“Ik mis het normale leven, het leven van een student”.

Moeilijke tijd

Amalia ontving de bedreigingen toen net bekend werd gemaakt dat ze voor haar studie zou verhuizen naar Amsterdam. Op de laatste dag van de Cariben-trip deelde Amalia haar kant van het verhaal. “Het is een moeilijke tijd, maar de situatie is niet blijvend”, vertelt de prinses vol hoop. In de tussentijd wordt Amalia nog steeds zwaar beveiligd.

Prinses Amalia begint aan eerste kennismaking met Caribische eilanden

Een jarenlange traditie

Jaloers op ouders

De reis diende naast de erkenning van het Nederlands slavernijverleden vooral als voorbereiding van het koningschap. Vandaar dat alleen Amalia en haar ouders zijn gegaan. Op het eiland genoot ze van de vrijheid die ze voelde en was ze stiekem ook jaloers op haar ouders.

“Voor mij was het eigenlijk zo veel”, zegt Amalia over de ervaringen die ze opdeed. Ze moest in vergelijking met haar ouders erg wennen aan de nieuwe omgeving en indrukken. “Ik heb jaloers naar mijn ouders gekeken die hier rondliepen en meteen iedereen begroetten en meteen wisten wat er aan de hand was", aldus Amalia.

Bron: Nu.nl ,Nos.nl

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden