bang meisje Beeld Getty Images
bang meisjeBeeld Getty Images

Netflix to the rescue: dankzij déze serie werd de ontvoerde Kayla (9) na 6 jaar gevonden

In 2017 werd de Amerikaanse Kayla Unbehaun op 9-jarige leeftijd ontvoerd door haar moeder Heather. Zes jaar lang ontbrak ieder spoor van het meisje totdat een winkelmedewerker haar herkende uit een populaire Netflixserie.

Misschien ken je deze populaire true crime serie.

Vermissing Kayla

Kayla’s vader, Ryan Iserka, had de volledige voogdij over zijn dochter maar vanwege een omgangsregeling zag Kayla haar moeder af en toe tijdens begeleide bezoeken. Op 4 juli 2017 ging ze op bezoek bij haar moeder in Illinois en toen Ryan haar de volgende dag kwam ophalen, was het meisje verdwenen.

Familie en vrienden zochten zes jaar lang naar de vermiste Kayla en ondanks de grote zoekactie werd het meisje niet gevonden. Echter bleef Ryan aandacht vragen voor de vermissing van zijn dochter waardoor hij de aandacht trok van streamingdienst Netflix.

Unsolved Mysteries

De makers van de populaire Netflixserie Unsolved Mysteries hebben het verhaal van Kayla gebruikt voor een van hun aflevering. Wie de aflevering ‘ontvoerd door een ouder’ kijkt, ziet de vermissingsposter van het meisje en een foto van haar moeder Heather.

Een oplettende kijker herkende Kayla nadat hij het meisje en haar moeder had gespot in een winkel in de plaats Asheville. De persoon belde meteen de politie, waarnaar Kayla’s moeder onmiddellijk werd gearresteerd. Na zes jaar kon Ryan zijn dochter eindelijk weer in zijn armen sluiten.

Dat de ontvoeringszaak op deze manier is opgelost, is best bijzonder volgens politiechef Jerry Krawczyk. Aan de Amerikaanse zender ABC 7 vertelt hij: “Dit is de eerste keer dat ik zoiets meemaak op onze afdeling, dus het is best apart. Het is mooi dat de serie een positieve invloed heeft gehad.”

Heather zit momenteel vast vanwege kinderontvoering.

Bron: RTL Nieuws, ABC 7

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden