Man helpt eendjes oversteken en wordt doodgereden: ‘Voor de ogen van zijn kinderen’
 Beeld Getty Images
Man helpt eendjes oversteken en wordt doodgereden: ‘Voor de ogen van zijn kinderen’Beeld Getty Images

Man helpt eendjes oversteken en wordt doodgereden: ‘Voor de ogen van zijn kinderen’

Een Amerikaanse man was vorige week donderdag op pad met zijn kinderen toen hij een moedereend met haar kleintjes zag lopen op een druk kruispunt in Californië. Hij twijfelde geen moment om de diertjes te hulp te schieten. Een groot drama volgde.

De man werd tijdens zijn liefdevolle actie aangereden voor de ogen van zijn kinderen en stierf ter plekke.

Heftige afloop heldendaad

Op het moment dat de man de eendjes naar een veiligere plek hielp, waren alle andere weggebruikers tot stilstand gekomen en keken zij toe hoe hij zijn heldendaad verrichtte. Niet veel later werd de man zelf aangereden, terwijl zijn kinderen in de auto op hem wachtte.

Voor de man, van wie de identiteit niet is bekendgemaakt, kon hulp helaas niet meer baten. De klap was te heftig, hij stierf ter plekke.

De bestuurder van de auto die de man had aangereden, een 17-jarig meisje, is na het vreselijke ongeval onmiddellijk gestopt en werkt mee met het onderzoek, aldus de politie.

Omstanders en getuigen

Verschillende gezinnen waren getuige van het ongeval, nadat ze eerst de laatste goede daad van de man zagen gebeuren. “Het was eerst een scène van pure vreugde en geluk, die eindigde in de slechtst denkbare afloop”, vertelde journaliste Michelle Bandur van de lokale nieuwszender KRCA.

William Wimsatt was met zijn moeder getuige van de tragedie. Hij legde aan KRCA uit dat alle automobilisten op het kruispunt stonden te wachten, terwijl de lichten al op groen stonden. “De man stapte uit de auto en hielp de eenden op weg en iedereen klapte in zijn handen, omdat hij zo aardig was.”

Vervolgens hielp hij de moedereend met haar kroost over de stoeprand en liep toen langs de auto van William en zijn moeder. “Mijn moeder deed het raam naar beneden en zei: ‘Goed gedaan, goed gedaan’ en ik zei ook ‘Goed gedaan’ tegen hem.”

Stalker Amanda ontmaskerd in Zeeman confronteert

“Ze liet me hangen”

Fatale moment

Een paar seconden nadat de familie de man had bedankt, werd hij aangereden door de auto, die volgens William uit het niets leek te komen. “Ik heb niet gezien dat de auto hem raakte. Ik herinner me alleen het lawaai van de klap en dat hij over het kruispunt vloog. Zijn schoenen en een van zijn sokken belandden voor onze auto.”

William wil dat de mensen zich de vriendelijke man herinneren die de eenden redde voordat hij stierf. “Hij was de enige persoon die uit de auto stapte en hen probeerde te helpen en waarschijnlijk de aardigste persoon uit de hele omgeving. Het is niet eerlijk. En dan ook nog voor de ogen van zijn kinderen.”

Bron: Brabants Dagblad

Fabienne KamphuisGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden