Lize Korpershoek Beeld Brunopress
Lize KorpershoekBeeld Brunopress

Lize Korpershoek reageert op negatieve reacties op column over abortus: ‘Thanks schatten!’

Lize Korpershoek schreef vorige week een column voor Flair over haar abortus in 2012. Hier kreeg ze enorm veel nare reacties op. Zondagmiddag reageerde ze op alle kritiek via sociale media.

Er heerst een enorme taboe op abortus en dat blijkt wel door de commotie die ontstond na onder andere de column van Lize. Lize kwam met een ijzersterke comeback en snoert haar haters de mond.

Nare reacties

Meerdere BN’ers reageerden op Lizes column. Zo vond Yvonne Coldeweijer dat Lize sprak over een abortus alsof het een “modeverschijnsel” was. En Maxime Meiland noemde de column “truttigheid ten top”. “Het is geen pop”, voegde ze toe.

Na alle nare reacties die online kwamen vanwege haar column, besloot Lize te reageren op Instagram. “Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen, (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient) hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen. Thanks schatten!!”, schrijft de 37-jarige documentairemaker.

De tekst gaat verder onder deze foto.

Instagram story Beeld Lize Korpershoek
Instagram storyBeeld Lize Korpershoek

Column

In de column vertelt Lize onder meer over het enige familielid dat haar steunde, de veroordelende reacties, de bedenktijd voor een abortus en over de eenzaamheid die de gebeurtenis met zich meebracht.

“Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. ‘Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet’”, schreef ze.

Bron: ANP

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden