Amalia Beeld GettyImages
AmaliaBeeld GettyImages

Koning Willem-Alexander over bedreigingen Amalia: 'Het hakte er heel hard in'

De bedreigingen van prinses Amalia “hebben er in ons persoonlijke leven heel hard ingehakt”, vertelt koning Willem-Alexander in de podcast Door de ogen van de Koning.

Bedreigingen

Het staatshoofd vindt het “mooi om te zien” hoe zijn kinderen met de situatie omgingen, ondanks dat Amalia “niets meer kon doen” en “geen studentenleven meer kon hebben”. “Maar als ouders vreet het wel echt aan je.”

Vorig jaar werd bekend dat Amalia vanwege bedreigingen niet in Amsterdam, haar studiestad, kon gaan wonen. “De onzekerheid, de onvrijheid, dat is niet zoals je je kinderen wil opvoeden en wat je je kinderen wilt meegeven,” vertelt de koning. Amalia praat er volgens Willem-Alexander wel “goed” over, “maar het geeft geen levensvreugde of iets. Daarom moet het zo snel mogelijk over zijn”.

In de podcast Door de ogen van de Koning blikt Willem-Alexander samen met radiomaker Edwin Evers terug op de afgelopen tien jaar van zijn koningschap. De aflevering van donderdag gaat over het jaar 2022 en een deel van 2023. Het is ook de laatste aflevering.

Bron: ANP

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden