Ellemieke Beeld Charise Rozenbeek
EllemiekeBeeld Charise Rozenbeek

Ellemieke Vermolen over verlies zoon: ‘Ik geloof dat het is gebeurd met een reden’

Ellemieke Vermolen verloor haar zoon Josha na een zwangerschap van 39 weken. Over de stilgeboorte schreef ze een boek. Zondagavond schoof ze bij Humberto op Zondag aan om erover te vertellen. “Ik dacht, hoe kom ik hier ooit weer uit”

In haar boek Kom weer in je kracht na verlies vertelt ze over haar heftige ervaring. Met haar boek hoopt Ellemieke steun te kunnen bieden aan vrouwen die dezefde ervaring hebben meegemaakt.

Haar verdriet

Het verliezen van haar zoon had veel impact. Ellemieke wist niet hoe ze moest omgaan met haar verdriet, vertelt ze. “Na zo’n groot verlies dacht ik: hoe kom ik hier ooit weer uit? Hoe kan ik ooit weer genieten van het leven?”. Deze vragen beleven altijd ronddwalen in haar hoofd en was ook de reden waarom Ellemieke besloot om een boek te gaan schrijven.

Tekst gaat verder onder Instagram-post.

Van verlies naar boek

Het duurde niet lang voordat ze aan haar boek begon: “Ik ben vrij snel gaan schrijven, want ik wilde het verhaal zo gedetailleerd mogelijk overbrengen aan mijn kinderen”, vertelt ze aan Humberto. Eerst was het verhaal dat Ellemieke had geschreven ook alleen bedoeld voor haar eigen verwerking van het verlies van Josha. Daarna deelde ze het met haar gezin en uiteindelijk vond ze de kracht om haar verhaal volledig te delen met het publiek. Pas toen merkte ze wat voor impact dit had: “Later heeft het verhaal pas meer inhoud en kracht gekregen”.

Tekst gaat verder onder Instagram-post.

Alles gebeurt met een reden

De reden dat Ellemieke haar verhaal heeft gedeeld, is om duidelijkheid te geven. “Ik geloof dat het is gebeurd om een reden”, deelt ze aan de tafel.“De reden dat ik mijn kindje ben verloren, is omdat ik dit verhaal moest gaan vertellen. Er wordt nog te weinig over gesproken. Als iemand mij zou vragen of ik het leven precies zo zou overdoen, dan zou ik volmondig ‘ja’ antwoorden”, aldus Ellemieke.

Bron: Linda

Gigi MarthaCharise Rozenbeek

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden