Zwangere vrouw Beeld Getty Images
Zwangere vrouwBeeld Getty Images

Draagmoeders in Hollywood: is dit de toekomst?

Beschuit met muisjes voor socialite en hotelerfgename Paris Hilton! Eind januari kondigde ze de geboorte van haar zoon aan! De jongste Hilton-telg is geboren via een draagmoeder en dat blijkt héél vaak voor te komen in Hollywood. Wij gingen even op onderzoek uit.

Vrij veel celebs gingen Paris en haar hubby Carter Reum namelijk al voor.

Draagmoeders alom

Draagmoederschap is big business in Hollywood. Paris Hilton is de zoveelste celeb die het ouderschap via dit pad bewandelt. Wie gingen haar allemaal voor? Haar fameuze BFF Kim Kardashian verwelkomde twee kinderen via twee verschillende draagmoeders en ook Kims zus, Khloe Kardashian, kon dankzij een draagmoeder haar gezinnetje uitbreiden.

Andere celebs die ervoor kozen om de hulp van een draagmoeder in te schakelen, zijn: Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, Tyra Banks, Cameron Diaz, Lucy Liu, Amber Heard en Rebel Wilson. Om er een paar op te noemen.

Medische redenen

Er zijn allerlei redenen waarom koppels kiezen voor draagmoederschap. Zoals onvruchtbaarheid en andere gezondheidsredenen. In sommigen gevallen speelt de leeftijd van de moeder ook een rol.

Paris gaf aan dat ze tijdens de pandemie was gestart met een IVF-procedure en bij Kim Kardashian was het na twee gecompliceerde zwangerschappen te riskant om opnieuw een kind te dragen en te baren. Mede hierdoor kozen beiden vrouwen ervoor om via een draagmoeder hun kinderwens in vervulling te laten gaan.

Overigens zijn medische redenen niet de enige reden waarom men voor draagmoederschap kiest. Denk bijvoorbeeld aan LHBTQIA+-stellen met een kinderwens.

Toekomstbeeld

Het gesprek rondom draagmoederschap kreeg een andere wending toen Noorse professor Anna Smajdors voorstelde om in de toekomst hersendode vrouwen te gebruiken als draagmoeders. Uhh, say what? Er was vrij veel ophef over de uitspraak van Smajdors en online werd er volop gediscussieërd over dit gevoelig onderwerp.

Als we naar Hollywood kijken, waar draagmoederschap steeds vaker voorkomt, lijkt het voor celebs hartstikke normaal. Zal dit ook steeds vaker voorkomen in Nederland? Only time will tell.

Bron: Telegraaf, Page Six

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden