Bang om de verwarming aan te zetten? Leger des Heils biedt jou een warme kamer aan Beeld Getty Images
Bang om de verwarming aan te zetten? Leger des Heils biedt jou een warme kamer aanBeeld Getty Images

Bang om de verwarming aan te zetten? Leger des Heils biedt jou een warme kamer aan

Wie deze winter in de knel komt door de stijgende inflatie of zich zorgen maakt over de hoge energierekening, kan terecht bij het Leger des Heils voor een warme kamer. De hulporganisatie verruimt vanaf 1 november de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers. Zo hopen zij dat niemand thuis in de kou zit.

Het Leger des Heils wil zo ‘warme plekken’ aanbieden aan mensen die noodgedwongen de kachel thuis uitlaten omdat ze anders de energierekening niet kunnen betalen.

Buurthuiskamers

“Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken”, zegt Harm Slomp, voorzitter van het Leger des Heils. “Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten. Zo hoeft niemand deze winter in de kou te zitten.” In de buurthuiskamers kunnen mensen volgens de organisatie gewoon (thuis)werken, nieuwe mensen ontmoeten, huiswerk maken met de kids of wat spelletjes doen.

Lees ook: Zit je dan: op déze manier werd de vastgelijmde man bij ‘Jinek’ weggehaald

Meer warme kamers

Het Leger des Heils roept andere maatschappelijke organisaties en instanties op om ook een warme kamer aan te bieden. Eerder gaven kerken in Amsterdam daar al gehoor aan. Ook meerdere bibliotheken in Nederland hebben zich bij het initiatief aangesloten. “We hopen dat er op deze manier zoveel mogelijk verschillende warme kamers beschikbaar komen”, aldus Slomp.

Op warmekamers.nl kan er gezocht worden naar een kamer in de buurt. Organisaties kunnen daar ook terecht om zich voor deze actie aan te melden. Vanwege de verruiming van de openingstijden is het Leger des Heils daarnaast ook op zoek naar vrijwilligers.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden