andrew tate Beeld YouTube still Law&Crime Network
andrew tateBeeld YouTube still Law&Crime Network

Andrew Tate opgepakt mede dankzij pizzadoos en Greta Thunberg (geen grap)

De controversiële influencer Andrew Tate is in Roemenië gearresteerd op verdenking van onder meer mensenhandel en verkrachting. Hij verraadde op Twitter zijn locatie door een bericht aan Greta Thunberg, waarna de politie hem kon opsporen en arresteren.

Andrew Tate raakte in 2016 in opspraak toen hij uit het tv-programma Big Brother werd gezet omdat op beeld was vastgelegd hoe hij een vrouw aanviel. Inmiddels heeft de 36-jarige online een enorme following dankzij zijn controversiële, seksistische en vrouwonvriendelijke uitspraken.

Andrew en Tristan Tate opgepakt

Openbare aanklagers bevestigen de aanhouding van Andrew, die samen met zijn broer Tristan is opgepakt. In een verklaring stellen zij dat de broers “naar alle waarschijnlijkheid een criminele organisatie hebben opgericht met als doel vrouwen te rekruteren, te huisvesten en uit te buiten door hen te dwingen pornografisch materiaal te maken dat tegen betaling online te bekijken is”. Tate en zijn broer zouden daaraan veel geld hebben verdiend.

De Roemeense autoriteiten hebben een video van de aanhouding verspreid. Andrew Tate en zijn broer blijven zeker 24 uur vastzitten.

Vrouwenhaat verspreiden

Nadat Andrew zes jaar geleden uit Big Brother was gezet, schreef hij op Twitter dat “vrouwen verantwoordelijkheid moeten dragen voor seksueel misbruik”. Daarop werd hij verbannen van dat medium en van andere sociale media zoals YouTube, Facebook, Instagram en TikTok.

Toen Elon Musk Twitter kocht, werd zijn account hersteld. In de afgelopen jaren werden de berichten die vrouwenhaat promoten ook op andere sites miljoenen keren bekeken.

‘Get a life’

Eerder deze week stond Andrew Tate overigens ook in de belangstelling omdat hij Greta Thunberg had verteld 33 auto’s te hebben “die enorm veel uitstoten”. De klimaatactiviste beet vervolgens terug in een tweet: “Laat het me alsjeblieft weten. Mail me op smalldickenergy@getalife.com.”

In de video die Andrew plaatste als reactie, kan je een aantal pizzadozen zien. Deze dozen bevestigde voor de politie dat hij in het land was, en leidde dus indirect tot zijn arrestatie.

De tekst gaat verder onder de Tweet.

GRETA én Greta

Organisatie GRETA, Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings, drong in 2021 al aan bij de Roemeense autoriteiten dat het land meer aandacht moet besteden aan mensenhandel. Aangezien in het land, in vergelijking met andere Europese landen, veel mensenhandel voorkomt.

Dat op de valreep juist Greta Thunberg indirect meehielp bij de arrestatie van de Tate broers, is wel héél bijzonder.

Bron: ANP

Lisa CostersYouTube still Law&Crime Network

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden