Evi Hanssen Beeld BrunoPress
Evi HanssenBeeld BrunoPress

Evi Hanssen: ‘Er zijn zoveel mensen die onder stress leven, dat wil je je kinderen besparen’

Volgens Evi Hanssen is meditatie niet alleen voor volwassenen, ze schrijft een boek met verschillende meditaties voor kinderen. Het is volgens Hanssen een simpele manier om je kinderen te leren om te gaan met stress.

Stress

“Net zoals dat je je kinderen leert om tanden te poetsen is het ook goed als je je kinderen leert de stilte op te zoeken in zichzelf,” vertelt Hanssen. “Als je rondkijkt zijn er zoveel mensen die onder stress leven, chronische stress of een burn-out hebben. Dit wil je je kinderen natuurlijk besparen. Meditatie en mindfulness is een eenvoudige tool om je kinderen te leren waardoor ze hopelijk beter bewapend zijn tegen stress.”

Boek geschreven

“We hebben een boek geschreven genaamd Nog negen minuten waarin negen meditaties staan, telkens met een mooie illustratie en een QR-code. Met deze code kom je bij een begeleide meditatie terecht,” aldus Hanssen. “Het is zo simpel, probeer het uit en laat je kind de meditaties ontdekken. Je hoeft alleen maar hun koptelefoon op te doen en dan gaat het vanzelf.” Hanssen wijst erop dat ouders vooral niet in de stress moeten schieten, “Het is meditatie, het is fun, leuk, makkelijk en het brengt rust”.

Bron: RTL Boulevard

Lotte HesselingBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden