Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder Beeld
Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Wist je dat je sterrenbeeld iets kan zeggen over het type moeder dat je bent of wordt? Bij elk sterrenteken horen andere eigenschappen en opvoedstijlen. Hier staan ze allemaal op een rij: kijk maar eens of je jezelf erin herkent.

Uit: Ouders van Nu

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Watermannen behandelen kinderen vaak net als volwassenen, als een gelijke dus. Het enige nadeel daarvan is dat het voor een Waterman-moeder soms lastig is om grenzen te stellen. Het moeder-zijn gaat je goed af. Jij houdt wel van uitdaging en rumoer in huis. Zodra saaiheid en sleur om de hoek komen kijken, haak je af. Voor kinderen is het daarom vaak één groot feest met jou.

• Sterke kanten: rechtvaardig, open minded, levendig

• Zwakke(re) kanten: chaotisch, moeite met grenzen stellen, overgevoelig

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Je hebt een groot inlevingsvermogen en bent erg zorgzaam. Vissen houden onvoorwaardelijk van familie en vice versa. Je kinderen ervaren dat ook zo. Je stimuleert ze om hun dromen te verwezenlijken en leert ze dat niets onmogelijk is. Dat je soms erg emotioneel kunt reageren zorgt soms voor irritatie.

• Sterke kanten: zorgzaam, fantasierijk, empathisch

• Zwakke(re) kanten: instabiel, neiging tot manipuleren, voelt zich snel schuldig

Ram (21 maart t/m 20 april)

Rammen durven veel, zijn ambitieus, in alles de eerste en geboren leiders. Omdat je als Ram-moeder vaak in sneltreinvaart door buffelt, is fysiek stoom afblazen hard nodig. Hoe groter je gezin, des te belangrijker is beweging voor je om geestelijk in balans te blijven. Een groot gezin is wél echt iets voor jou, want je houdt enorm van mensen om je heen. Rammen hebben naast het moederschap dan ook vaak een druk sociaal leven.

• Sterke kanten: zelfverzekerd, daadkrachtig, veel zelfkennis

• Zwakke(re) kanten: competitief, trots, egocentrisch

Stier (21 april t/m 21 mei)

Dat je veel rust uitstraalt is heerlijk voor kinderen, maar de andere kant van de medaille is dat je erg standvastig en koppig kunt zijn. Je houdt je vrij star aan bepaalde gewoontes en wijkt niet graag af van je dagelijkse rituelen. Een kind zorgt ervoor dat je wel flexibel móét zijn, en dat is soms lastig voor je. Het moederschap leert je te luisteren naar de mensen om je heen en ook andere opties te overwegen in plaats van alles altijd op jouw manier te willen doen.

• Sterke kanten: stabiel, verstandig, harde werker

• Zwakke(re) kanten: koppig, claimerig, klaagziek

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Hallo duizendpoot! Tweelingen zijn echte multitaskers en continu in beweging. Je hebt iets jeugdigs over je, wat je kind aanspreekt en zorgt voor een hechte band. Dat je altijd druk en onderweg bent kan de boel thuis soms uit balans brengen, iets om rekening mee te houden. Communiceren is ook echt jouw ding: je kunt goed luisteren en de gedachten en zorgen van je kind verwoorden, waardoor hij zichzelf en situaties beter begrijpt.

• Sterke kanten: veelzijdig, geïnteresseerd, open minded, creatief

• Zwakke(re) kanten: inconsequent, grenzeloos, ongedurig

Lees ook Babymoon: vakantie tijdens de zwangerschap

Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

Jouw moederinstinct is perfect ontwikkeld. Kinderen zijn graag bij jou in de buurt, want je bent zorgzaam, empathisch en lief. Je zorgt voor warmte en gezelligheid in huis en maakt er een echte veilige haven van. Je wilt je kind graag beschermen tegen de boze buitenwereld. Waar je lastige situaties voorheen het liefst vermeed, durf je ze sinds je moeder bent meer aan te gaan. Je bent niet meer zo bang voor confrontaties. Soms kun je wat overbezorgd reageren, wees je daar bewust van.

• Sterke kanten: sensitief, toegewijd, fantasierijk

• Zwakke(re) kanten: lichtgeraakt, soms te beschermend, overemotioneel

Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

Je bent hartstikke creatief en brengt graag leven in de brouwerij. Eigenlijk ben je nooit helemaal volwassen geworden. Dat speelse vinden kinderen erg leuk, daarin zitten jullie helemaal op één lijn. Ook heb je veel energie en je bent gul. Dat je daarnaast zelfverzekerd bent maakt dat kinderen op je kunnen bouwen. Die manen horen bij jou, Leeuw. Je bent een sterke vrouw en dat is mooi om mee te geven aan je kind.

• Sterke kanten: speels, leider, zelfvertrouwen

• Zwakke(re) kanten: egocentrisch, bazig, bemoeiziek

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Maagden zijn echte regeltantes en plannen alles tot in de kleinste details. Je werkt hard, maar bent soms ook te hard voor jezelf. Als moeder word je gedwongen dingen los te durven laten en dat is soms precies wat je nodig hebt. Yoga en meditatie kunnen je ook helpen om meer ontspannen in het leven te staan. Als jij tijd voor jezelf vrijmaakt heeft je gezin daar alleen maar baat bij. Verder ben je erg zorgzaam en je kind voelt zich veilig bij jou. Je bent de rots in de branding, voor zowel je partner als je kind.

• Sterke kanten: gestructureerd, analytisch, gezonde gewoonten

• Zwakke(re) kanten: bezorgd, piekeraar, veroordelend

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Je weet altijd voor harmonie in huis te zorgen en je ziet schoonheid in de kleinste dingen. Balans in je leven vind je erg belangrijk en je vormt graag een sterk team met je partner. Wel kun je erg besluiteloos zijn, maar je kind leert jou om knopen door te hakken. Hoewel je rustig van aard bent, komt de vechter in je naar boven als je ziet dat je kind onrecht wordt aangedaan. Dat maakt het moederschap in je los!

• Sterke kanten: geduldig, rechtvaardig, makkelijk in de omgang

• Zwakke(re) kanten: besluiteloos, goedgelovig, inconsequent

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Bij Schorpioenen is het alles of niets, zowel qua werk als in de liefde. Het ouderschap leert je daarin iets belangrijks: loslaten. Ook zorgt het hebben van een gezin ervoor dat je je meer durft bloot te geven. Verder ben je een relschopper in de goede zin van het woord. Als de boel indut breng jij er weer beweging in en daardoor krijgt sleur in jouw gezin weinig kans. Saai is het nooit met een moeder als jij en nóg een mooie eigenschap: je kunt bergen verzetten en hebt werkelijk alles over voor je kind.

• Sterke kanten: veerkrachtig, intuïtief, doorzetter

• Zwakke(re) kanten: control freak, koppig, gesloten

Lees ook 10x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Jouw kind heeft het met je getroffen, want bij Boogschutter-moeders schijnt achter de wolken altijd de zon. Je bent een enorme optimist en je weet dat alles altijd wel weer op z’n pootjes terechtkomt. Dat komt helemaal goed van pas wanneer je kind in de puberteit zit. In deze periode worden je vertrouwen en geduld op de proef gesteld, maar ruimdenkend als je bent geef je elke lastige situatie moeiteloos een positieve draai. Je bent open en deelt je gevoelens makkelijk met de mensen van wie je houdt. Ook verbreed je graag je horizon en zorg je voor avonturen waar je hele gezin van meegeniet.

• Sterke kanten: avontuurlijk, humoristisch, wijs

• Zwakke(re) kanten: veeleisend, impulsief, ongeduldig

Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Je houdt altijd woord, bent onafhankelijk en zelfredzaam en je bent een échte familievrouw. Om je doelen te halen werk je hard en blijf je geduldig, zelfs als de mensen om je heen het hoofd niet koel kunnen houden. Tradities waar je mee bent opgegroeid geef je graag door aan je kind en hoewel je soms wat te serieus kunt zijn ben je een geweldig rolmodel. Je kind kijkt tegen je op en vindt je een echte heldin.

• Sterke kanten: planner, praktisch, geduldig

• Zwakke(re) kanten: twijfelaar, pessimistisch, angstig

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ouders van Nu

Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden