25x de raarste reacties die jullie hebben gehad op de naam van je baby Beeld Getty Images
25x de raarste reacties die jullie hebben gehad op de naam van je babyBeeld Getty Images

25x de raarste reacties die jullie hebben gehad op de naam van je baby

Zijn jullie voor een oer-Hollandse naam gegaan, of juist een buitenlandse naam? Zit er een bijzondere gedachte achter de naam of zijn jullie gewoon een lijstje afgegaan? Hoe jullie ook op de naam zijn gekomen, grote kans dat iemand er een mening over heeft. Wij vroegen jullie de grappigste en raarste reacties op de naam van jullie baby.

Door: Ouders van Nu

Rare reacties op babynamen

1. Lieselotte: "Onze dochter heet Fenne. Kreeg ik een keer de vraag of je dat met een F of een V schrijft en of het met 1 N of 2 N’en is, door dezelfde persoon. Dat vond ik toch best bijzonder."

2. Silke: "Mijn zoontje heet Ralf. Mijn opa kan het nog steeds niet goed uitspreken en noemt hem larf."

3. Cynthia: "Kaartjes krijgen met ‘Hoera een zoon!’ voor je dochter Guusje, terwijl er in het geboortekaartje ook nog duidelijk ‘zij’ stond."

4. Lesley: "Mijn dochter heet Nova. Tijdens het wandelen met de hond kwamen we iemand tegen die we vaker tegenkwamen. Ze feliciteerde ons heel enthousiast tot ze de naam hoorde. De reactie: ‘Zo noem je je kind toch niet, dat is een hondennaam.’ Verder alleen maar hele positieve reacties gekregen!"

5. Sanne: "Onze zoon heet Kay. Wij spreken het uit als ‘Kee’ (Engelse uitspraak). Krijgen we de opmerking: ‘Er staat toch echt Kaj (Nederlands) op het kaartje.’ Ik denk dat wij zelf de uitspraak wel goed hebben…"

6. Annemarijn: "Gelukkig vinden veel mensen Floris een mooie naam, maar op de een of andere manier heette hij de eerste maanden voor de oma van mijn man Friso, haha!"

7. Ruth: "Mijn oma schreef op het felicitatiekaartje: ‘Wat een rare naam, Cota. Echt een rare naam.’ Onze dochter heet Cato… En bij de tweede dochter kregen we van haar eenzelfde reactie; ze moet echt heel erg wennen aan de naam. Onze tweede heet Pippa."

Lees ook 13 geschikte vakantiebestemmingen met een baby

8. Daisy: "Bij babyzwemmen heb ik ooit eens een vrouw gesproken, haar zoontje heette Vin. Dus ik zei: ‘Oh leuk.’ Zei ze: ‘Ja ,maar niet dat wat iedereen doet hoor, dat standaard ’13-in-een-dozijn-Finn’. Hoe heet uw zoon?’ Ik: ‘Oh gewoon, 13-in-een-dozijn-Finn. Fijne dag!"

9. Quirien: "Onze dochter heet Eola. De kraamverzorgster die kwam toen ze amper twaalf uur oud was: ‘Wat een moeilijke naam, maar ik weet een ezelsbruggetje. Ik was onlangs in Spanje, daar aten we aioli. Zo kan ik het wel onthouden.’ Pfff… Onze pasgeboren dochter vergelijken met knoflooksaus… En dat voor een kraamverzorgster!"

10. Arianne: "Mijn nicht kreeg een dochtertje: Morgan. Dus mijn oom legde aan oma uit dat ze Morgan heette. Oma: ‘Hoe?’ Oom: ‘Morgan, zoals ‘morgen’.’ Het was zaterdag toen hij dat uitlegde. Oma noemt haar sindsdien ‘Zondag’… Echt waar."

11. Masja: "Ik was in 2008 bij het ‘consternatiebureau’, we hadden een afspraak voor mijn oudste zoon Jaron. De verpleegkundige riep door de wachtkamer om ‘Joran’, dus ik reageer niet.

Toen ik een halfuur later nog in de wachtruimte zat, ben ik gaan vragen of de verpleegkundige ons was vergeten. Zegt ze: ‘Maar ik heb Joran geroepen en u reageerde niet’. ‘Mijn zoon heet Jaron, geen Joran’, was mijn reactie. De verpleegkundige: ‘Nou misschien had u beter na moeten denken over de naam van uw zoon want het lijkt wel erg veel op Joran en op dit moment is dat geen leuke naam om te hebben.’

Ik heb haar verteld dat zij gewoon goed moet lezen en anders noemt ze hem maar ‘meneer Bollgehn’. Dit was trouwens in de periode dat Joran van de Sloot veel in het nieuws was."

12. Mariama: "Ach! Mijn moeder schreef de naam van onze dochter op haar hand. Ze was zo enthousiast en nerveus dat ze bang was de naam te vergeten als mensen het haar zouden vragen. Ze heet Wudeh. Lief!"

13. Myrthe: "Toen we de naam zeiden, reageerde iemand: ‘Hoe kom je daar nu bij?’ Alsof ik zei dat haar naam ET was, haha! Ze heet gewoon Jinthe."

14. Kim: "Onze kinderen heten Chase en Meadow. Chase is door Paw Patrol nu wel een bekende naam, maar vijf jaar geleden nog niet. Mijn opa noemt hem dan ook Kees, want dat is toch makkelijker. En alleen bij zijn overgrootopa luistert hij daar ook naar. De naam van onze dochter moeten we vaak even spellen…"

15. Monica: "Mijn tweede kind heet Dylano. Mijn vader heeft nog weleens moeite met uitspreken, en hij had destijds eigen fietsenwinkels. Hij noemde hem dan ook steeds ‘Dynamo’, haha! Nu is het zijn bijnaam geworden."

16. Ascha: "Toen mijn oom aan mijn opa vroeg wat mijn naam was, reageerde hij met: ‘Iets als een poedel. Pascha of Sascha."

17. Daniëlle: "Onze achternaam is Remi, maar dat is uiteraard ook een (mooie) voornaam. Dat gaat dus soms al mis. Ik heb tijdens mijn zwangerschap veel mensen wijs kunnen maken dat we ons meisje ‘Do’ zouden gaan noemen, en er waren er toch wel een paar die het jammer vonden dat het dat niet geworden is."

Lees ook 10 dingen die je nooit tegen een zwangere vrouw moet zeggen

18. Claudia: "Mijn dochter heet Ferdina en het ergste wat ik te horen kreeg in mijn kraamweek, was dat de tante van mijn partner Ferdina wel een heel erg lelijke naam vond. Ze vond het afschuwelijk… Ik stond met mijn bek vol tanden."

19. Tessa: "Mijn oudste begreep het niet. ‘Ik vind het een stomme naam mama! Je noemt een kind toch ook geen ‘Magnetron’!’ Onze jongste heet Owen, maar hij verstond Oven."

20. Annemarie: "Mijn oudste heet Silvan. Mijn schoonmoeder kon het eerst niet onthouden en noemde hem Stefan. Ze had een briefje in het keukenkastje gehangen ter herinnering."

21. Priscilla: "Op het consultatiebureau riep de dame mijn zoontje. Hij heet Deacon. Riep ze: ‘Deken mag komen!’ Ik zei: ‘De volgende noem ik kussensloop.”

22. Evert: "Mensen dachten dat wij Chinees waren. Onze zoon heet Luan."

23. Sanne: "Zico, is dat omdat je zo ziek bent geweest in de zwangerschap?"

24. Irene: "Dat iemand Cassandra een naam voor een stripper vond."

25. Dicky: "M’n dochter heet Angel. Haar overgrootmoeder (de oma van mijn ex), vertelde ik haar naam toen ze was geboren. Ze was een beetje doof. Ze zei: ‘Ezel?! Wie noemt z’n kind nou ezel?! Wel raar hoor, die namen van tegenwoordig!”

Meer lezen over ouderschap? Volg de ontwikkeling van je zwangerschap of kind met onze wekelijkse updates in je mailbox. Schrijf je nu in op www.oudersvannu.nl/groeikalender.

Bron: Ouders van Nu | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden