Moeder en dochter  Beeld GettyImages
Moeder en dochterBeeld GettyImages

Doe ff origineel: 7 activiteiten om met je moeder te doen

Moederdag nadert! Heb je nog geen idee wat je haar wil geven? Een bosje bloemen of een ontbijt op bed is altijd goed , maar ook een béétje basic. Dus wij hebben een aantal unieke ideeën op een rijtje gezet.

Mother and daughter time coming in.

1. Volg samen een kookcursus

Maakt jouw moeder de beste gehaktballen of ben jij juist een goeie kok thuis? Hoe het ook mag zijn, samen een kookcursus volgen is de perfecte manier om iets te doen waar jullie allebei plezier uithalen. Ready, set, cook!

2. Wellness resort

We admit it, het is niet het meest originele idee, maar je hebt dan wel garantie op een lekker dagje bijkletsen, tutten en een stralende look.

3. Vrijwilligerswerk

Als je wat minder geld te besteden hebt, en je je daarnaast graag inzet voor een goed doel, ga dan eens een dagje vrijwilligerswerk doen. Overleg met je moeder voor welke organisatie of groep zij zich graag in zou zetten en maak er werk van.

4. Shake those hips

Of een yoga, pilates, broga, bikramlesje... Goed om eens even iets actiefs te doen en bovendien kunnen jullie achteraf lachen om elkaars rode koppen.

5. Een romantische chick-flick

Huur een film met Julia Roberts - succes gegarandeerd. Bijkomend voordeel: je partner en jij hoeven nu eens niet ruzie te maken over de zondagavondfilm, want de kans is groot dat jij en je moeder dezelfde films leuk vinden. Twee vliegen in één klap!

6. Doe eens een dagje mee met de hobby van je moeder

Tekent je moeder graag? Of houdt ze meer van tuinieren? Kies één van haar hobby's en vergezel haar voor een dagje. Op deze manier toon je interesse in haar leven, en dat zal altijd in goede aarde vallen. Probeer het wel een beetje open-minded te benaderen (lees: niet als een mokkende puber verveeld achterin blijven hangen/sarcastisch commentaar leverend. Daar ben je nu écht te oud voor).

7. Wees haar personal shopper

Meestal als jullie gaan winkelen samen, heb je totale tunnelvisie op wat jij wil hebben. Ga nu eens een dagje mee en kijk alleen naar kleding voor haar. Wie weet, misschien heeft je moeder al wel veel langer behoefte aan een nieuwe look en wat goed advies.

Redactie FlairGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden