Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zo voorkom je deze zomer zweet onder je borsten

Zo voorkom je deze zomer zweet onder je borsten

Zo voorkom je deze zomer zweet onder je borsten

Naast de zweetsnor en de schurende dijen is er nog een zomerkwaal waar vrouwen in de zomer door worden geplaagd: underboob sweat. Zweet onder je borsten dus. Het voelt vervelend en levert ontsierende vlekken op onder je borsten. Irritant, maar: er zijn oplossingen. 

Geen frisse lucht

Na een intense work-out of als je in een dampende bus zit kan underboob sweat zomaar toeslaan. Zeker als je wat grotere borsten hebt, is de kans groot dat je bekend bent met dit verschijnsel. Omdat de huid onder je borst doorgaans geen frisse lucht krijgt, is die plek nog gevoeliger voor zweetplekken.

Jeuk of infectie

Hoewel dat zweet onder je borsten relatief onschuldig is, kan het wel vervelende gevolgen hebben. Als huid op huid schuurt op een plek die warm en vochtig is, kan er een overmatige groei aan microben die op de huid leven ontstaan. Dat veroorzaakt met een beetje pech jeuk, roodheid of een infectie.

Vervelend dus, maar er zijn manieren om zweet onder je borsten te voorkomen of in ieder geval te verminderen.

Kies het juiste materiaal

Vermijd op warme dagen bh’s gemaakt van synthetisch materiaal zoals polyester of rayon. Ga liever voor iets als katoen; dat laat lucht beter door. BH’s met een beugel of voorgevormde bh’s wil je misschien ook vermijden. Die houden het vocht namelijk langer vast.

Tegenwoordig kun je ook een stoffen band kopen die je onder je bh legt. Deze bijvoorbeeld is gemaakt antibacteriële bamboevezels en absorbeert zweet. Bonus: met zo’n barrière hoef je je bh’s ook minder vaak te wassen.

Babypoeder

Deodorant kun je niet alleen onder je oksels, maar overal op je lijf waar je (overmatig) zweet aanbrengen. En dus ook onder je borsten. Babypoeder ruikt niet alleen lekker, maar is ook je beste bondgenoot op plakkerige dagen. Het talkpoeder verkoelt en absorbeert vocht.

Lees ook
Goed nieuws: vrouwen met grote borsten zijn slimmer

Dan is er tot slot nog arganolie. Deze olie zit in veel verzorgingsproducten en dat is natuurlijk niet zomaar. Het natuurlijke vetzuur voedt de huid, maar werkt ook ontstekingsremmend en antibacterieel. Geen overbodige luxe als je op warme dagen vaak last hebt van zweet onder je borsten.

Kom maar door met die hittegolf: je borsten kunnen het handelen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bustle | Beeld: Getty Images