Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Ben je zwanger? Dit zijn de do’s en don’ts voor je huid

Ben je zwanger? Dit zijn de do’s en don’ts voor je huid

Ben je zwanger? Dit zijn de do’s en don’ts voor je huid

Tijdens je zwangerschap verandert er ontzettend veel aan je lijf, er groeit immers een minimensje in je. Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar ook je huid verandert als je zwanger bent. Als je er voor je zwangerschap een heel skincare ritueel op na hield, dan kun je dit de komende maanden het beste even loslaten. Je huid heeft nu namelijk andere behoeftes én sommige ingrediënten in cosmetica kunnen schadelijk zijn voor je baby. Tijd voor een lesje skincare voor zwangeren.

Zorgen voor je huid als je zwanger bent

Flair.be maakte in samenwerking met dr. Samira Baharlou, kliniekhoofd dermatologie UZ Brussel, een overzicht van do’s en don’ts voor je huid als je zwanger bent. Naast dat het belangrijk is om je huid goed te verzorgen -de do’s- is het namelijk ook heel belangrijk om te weten wat je beter kunt laten tijdens je zwangerschap -de don’ts-. Er kunnen ingrediënten in bepaalde cosmetica zitten die schadelijk zijn voor je baby en je daarom tijdens je zwangerschap en als je borstvoeding geeft het beste kunt vermijden. Hetzelfde geldt voor bepaalde behandelingen.

Beter niet doen:

  • Een product met retinol gebruiken: producten met retinol kunnen door je arts worden voorgeschreven, bijvoorbeeld als je last hebt van acne. Producten met retinaldehyde, een afgeleide van retinol, zijn vrij verkrijgbaar. Let er als je zwanger bent goed op dat je deze producten vermijdt.
  • Laserbehandelingen of behandelingen met naalden: injecties in je huid of lasertherapie kun je beter uitstellen tot na je zwangerschap. Te pijnlijke behandelingen kunnen namelijk samentrekkingen of zelfs weeën veroorzaken.
  • Microdermabrasie of een chemische peeling: bij deze behandelingen is er een kans dat de krachtige ingrediënten zo diep doordringen in je huid dat ze in je bloedbaan terecht komen, en dat wil je tijdens je zwangerschap niet.

Gebruik niet teveel van:

  • Salicylzuur of BHA: gebruik alleen producten die niet meer dan 1% salicylzuur bevatten en smeer het alleen op je gezicht.
  • Glycolzuur of AHA: gebruik alleen producten met een maximale concentratie van 5%.

Lees ook
Skin fasting: De nieuwe trend op gebied van skincare

Wel doen:

  • Hyaluronzuur gebruiken: vooral als je last hebt van een droge huid tijdens je zwangerschap. Hyaluronzuur is dan een echte must in je skincare routine.
  • Producten met vitamine C smeren: dit helpt om pigmentvlekken tegen te gaan en is daarom ideaal voor het voorkomen van een zwangerschapsmasker.
  • Azelaic acid of azelaïnezuur gebruiken: vooral als je last hebt van acne. Het werkt namelijk uitstekend tegen puistjes en is 100% veilig tijdens de zwangerschap.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: Getty Images