Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Stijltang-liefhebbers opgelet: ‘Zoveel keer per week maximaal je haren stijlen’

Stijltang-liefhebbers opgelet: ‘Zoveel keer per week maximaal je haren stijlen’

Stijltang-liefhebbers opgelet: ‘Zoveel keer per week maximaal je haren stijlen’

Haren stijlen is natuurlijk niet al te goed voor je haar. Je verhit je haren en na een aantal keren, gaat je haar dat niet meer leuk vinden. Met een aantal goeie producten kan je het beschermen, maar iedere dag stijlen is niet goed. Hoevaak per week mag je dan wel je haar stijlen? Of word het toch je eigen haar accepteren? Geen zorgen, hier zijn een aantal tips om je haar veilig te stijlen. 

Maximaal per week

Te veel, is nooit goed. Dus te veel stijlen is natuurlijk ook niet goed. Je krijgt er breekbaar en droog haar van. De ene heeft daar sneller last van dan de ander, maar hoevaak is nou het maximale om te stijlen? Je kunt je haar het beste één keer per week stijlen, legt specialist Raechele Cochran Gathers uit in een artikel van mindbodygreen.  Leg de stijltang dus opzij en ga wat vaker de deur uit met je natuurlijke coupe.

Doe je ding

Als je beslist om toch je haar te stijlen. Is het ook belangrijk is om te weten, dat je wel een heatprotector moet gebruiken. Dit vertraagt het beschadigen van je haar. Meteen stoppen hoeft ook niet. Je moet doen wat je zelfverzekerd laat voelen. Als dat stijl haar is, dan blijf je lekker je haren stijlen. Doe je ding. Alleen qua gezondheid is het belangrijk om af en toe je haar rust te geven.

Lees ook
Het is blijkbaar mogelijk: nóóit meer je haren met shampoo wassen

Beter gezond, dan perfect

Je kan dus beter gezond haar hebben, dan dat je haar zo droog is dat het uitvalt. Om met de mode mee te lopen hoef je het niet te doen. “Als jij normaal gesproken super krullend haar hebt, dan hoef je het echt niet stijl te krijgen,” legt Raechele uit. Ten slotte hebben alle modellen in dat tijdschrift ook niet elke dag perfect haar. It’s okay to be natural!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | beeld: GettyImages