Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zo krijgt jouw kleding een duurdere uitstraling

Zo krijgt jouw kleding een duurdere uitstraling

Zo krijgt jouw kleding een duurdere uitstraling

Hoe graag we het ook zouden willen, een kast vol designerkleding is alleen realiteit in onze dromen. Dan openen we iedere ochtend een inloopkast á la Carrie Bradshaw en paraderen we in de laatste mode over straat. Tsja. Dream on.

Nu is er wel een aantal dingen die je kunt doen om jouw nieuwe items van high street stores er nét een tikkeltje duurder uit te laten zien. Met een paar simpele aanpassingen, kun je net doen alsof die blazer in de P.C. Hoofdstraat is aangeschaft in plaats van in jouw kleine winkelstraatje. En die designershoes? Die komen er ooit heus wel.

schoenen

Hier een aantal tips. Tegen niemand zeggen, hoor..!

  • Vervang de knopen. Haal de plastic knopen van die nieuwe blazer en vervang ze voor knopen van metaal, glas of een pareltje. Dit laat je jasje er gelijk een stuk duurder en chiquer uitzien. Mooie knopen bestel je via Etsy.com, of in een naaiwinkeltje in de buurt. Heb je een oude jas met mooie knopen? Dan kun je die natuurlijk ook hergebruiken. Da’s helemaal budgetproof!
  • Was je kleding niet te vaak. Natuurlijk moet je echt niet wachten met een wasje draaien als je kleding vol vlekken zit, maar probeer niet te vaak te wassen. Dit is namelijk niet goed voor de stoffen en geeft ze snel een vage kleur. Hierdoor lijken de kledingstukken sneller goedkoop en oud, en dat wil je niet! Textielverfrisser wordt je nieuwe beste vriend, en koop je voor een paar euro bij de drogisterij. Zo ruikt je kleding fris, zonder wassen!
  • Houd het simpel. Vermijd kledingstukken met veel versiersels en tierlantijntjes. Deze zitten vaak niet goed bevestigd, waardoor je snel kledingstukken krijgt met loshangende draadjes en knopen. Kies liever voor accessoires om je outfit wat opvallender en eigen te maken.
  • Kies voor zwart in plaats van bruin. Bruin en andere aardetinten lijken al snel wat smoezelig en oud als ze op goedkopere stoffen gebruikt worden. Zwarte shirts van dezelfde kwaliteiten lijken duurder, zonder dat je dus meer geld hoeft te spenderen.
  • Koop de juiste maat. Dit kunnen we niet vaak genoeg herhalen. Door te grote of te kleine kleding te dragen, ziet jouw look er al gauw cheap uit. Kies daarom de juiste maat – ook als dat maatje 40 is. Die cijfers vertellen niets, en een té strakke broek is echt niet chic.

Hier nog meer handige modetips: