Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dit zijn drie dingen die de kleur van je ogen over jou zeggen

Dit zijn drie dingen die de kleur van je ogen over jou zeggen

Dit zijn drie dingen die de kleur van je ogen over jou zeggen

Naast dat je ogen een belangrijke functie hebben, zeggen ze ook wat over je persoonlijkheid. Welke oogkleur heb jij? Blauw, groen of bruin? Lees mee en kom erachter wat je oogkleur over je zegt. 

Wetenschappelijk onderzoek

Dat een oogkleur heel persoonlijk is algemeen bekend, maar dat dit ook wel degelijk iets over jou zegt is waarschijnlijk nieuw voor velen. Uit wetenschappelijk onderzoek kwamen namelijk drie verschillende punten naar voren die wat over de kleur van jouw ogen vertellen.

1. Oogkleur & pijn

Mensen met lichte ogen kunnen beter pijn verdragen. In het onderzoek is gekeken naar vrouwen die aan het bevallen waren. Tijdens de bevalling is gebleken dat vrouwen met blauwe ogen niet alleen de pijn gemakkelijker kunnen verdragen, maar dat ze na de bevalling ook minder last hebben van angstenen depressies.

2. Oogkleur & alcohol

Zo is ook uit onderzoek gebleken dat mensen met lichte ogen vaak beter tegen drank kunnen. Mensen met een donkere oogkleur zijn juist vaak gevoeliger voor alcohol en kunnen er aanzienlijk minder goed tegen. Een tip voor de mensen donkere ogen: neem extra veel water bij het drinken van alcohol.

Lees ook
Ga je sporten? Was dan éérst je haren

3. Oogkleur & aantrekkelijkheid

Mannen met blauwe ogen vallen vaak op vrouwen met blauwe ogen, zo blijkt uit het onderzoek. Best uniek, want bij alle andere oogkleuren is er geen sprake van duidelijke voorkeur.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Pixabay