Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zeg maar dag tegen je wallen: op deze manieren werk je wallen mooi weg

Zeg maar dag tegen je wallen: op deze manieren werk je wallen mooi weg

Zeg maar dag tegen je wallen: op deze manieren werk je wallen mooi weg

Weinig slaap gehad of heb je van nature snel wallen? Gelukkig bestaan er genoeg manieren om ze weg te werken. Want geef nou toe, iedereen wil graag fris voor de dag komen. Er zijn vijf verschillende soorten wallen en elk type wal heeft een eigen aanpak nodig, lees mee.

1. Donkere kringen

Donkere kringen onder de ogen worden vaak veroorzaakt door bloedvaten en dunne adertjes. De huid onder de ogen is erg dun en daarom zijn deze bloedvaten en adertjes goed te zien. Mensen met een bleke huidskleur zijn hier erg gevoelig voor.

Om de donkere kringen te verdoezelen kun je het beste camouflageproducten gebruiken. Zorg er wel voor dat je ook investeert in een goede hydraterende oogverzorging. De oogverzorging hydrateert niet alleen de huid, maar zorgt er ook voor dat de concealer goed en mooi blijft zitten. Kies een dekkende concealer met een lichtroze of perzikkleurige ondertoon, hiermee neutraliseer je de ‘blauwe’ kleur onder je ogen.

2. Gezichtsvorm

Er zijn ook mensen die eigenlijk helemaal geen last hebben van donkere kringen of wallen. Door hun gezichtsvorm of diepliggende ogen kan het lijken van wel. Ook hierbij is het weer verstandig om een goede oogverzorging aan te schaffen. Daarnaast kun je opzoek gaan naar een concealer met lichtreflecterende deeltjes. De deeltjes in de concealer zullen het licht opvangen en optische de donkere kringen en wallen verminderen.

3. Hyperpigmentatie

Sommige mensen hebben last van hyperpigmentatie rondom hun ogen. Dit komt vaak voor bij mensen met een donkere huidskleur. De oogleden bevatten in dat geval veel pigmentatie en zijn daardoor een stuk donkerder. Hyperpigmentatie is vaak genetische bepaald, maar ook de zon speelt hierin een rol. De zon (UV-stralen) zorgen ervoor dat er in de huid melanine wordt aangemaakt. Melanine laat de huid bruiner kleuren.

Hierbij is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken met een zonnefactor (SPF). Daarnaast kunnen producten met vitamine C en niacinamide helpen de huid te verhelderen. Wil je de kringen camoufleren dan kun je het beste eerst een oranje of rode concealer gebruiken, daarna breng je gewoon zoals normaal je eigen kleur concealer aan.

4. Zakjes

Naast donkere kringen kunnen mensen ook last hebben van een verdikking onder het oog. Deze ‘zakjes’ zijn vaak een ophoping van vocht. Dit kan gevolg zijn van een allergie, maar kan ook komen doordat het lichaam vocht niet goed kan afvoeren.

Vaak zijn de ‘zakjes’ in de ochtend het ergst. Zorg ervoor dat je slaapt op een dikker kussen, zodat je hoofd hoger ligt dan je lichaam. Ook oogcrèmes met cafeïne of een koude oogroller kunnen goed helpen om het vocht af te drijven. Nog een tipje: leg ’s avonds voor je naar bed gaat twee theelepels in de vriezer. Haal ze er in de ochtend uit en beweeg ze voorzichtig heen en weer op de wallen. Let wel op dat je een crème tussen de huid en lepel gebruikt.

Lees ook
Zangeres Samantha Steenwijk viel 22 kilo af en dit is haar geheim

5. Verslapping

Een dag of nachtcrème is niet geschikt voor onder de ogen. Gebruik daarom een passende oogverzorging en neem daarbij ook goed de oogcontouren mee. Naar mate je ouder wordt verliest de huid haar elasticiteit en verslapt het bindweefsel. De huid zakt dan over het kleine beetje vet onder het oog, waardoor er een ‘vetkussentje’ ontstaat. Een oogverzorging op basis van antioxidanten, glycerine, retinol of peptiden is hierbij het allerbeste. Naast crème kunnen ook cosmetische fillers een mooi resultaat geven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Getty Images